Compsport tego pewnie nie wprowadzi, ale to nie ze wzgledu na to, ze nie potrafia... ;-)
Printable View
Compsport tego pewnie nie wprowadzi, ale to nie ze wzgledu na to, ze nie potrafia... ;-)
Nie wydaje mi się by były jakieś większe oszczędności paliwa nawet w trasie między programami ..
Jeśli zakładamy normalna jazde, to różnic nie będzie.
Auto przy małym obciążeniu lata na lambda 1 nawet na mocnym sofcie , kąt zapłonu jest dostosowany do paliwa na którym samochód się porusza.
Oczywiście w momentach gdzie ten gaz wciśniemy do dechy na słabszym sofcie turbo mniej załaduje więc i mniej paliwa potrzeba aby osiągnąć zadany skład mieszanki, ale jeśli nie butujemy do oporu tylko wciskamy gaz powiedzmy do 3/4. Różnic miedzy softami w spalaniu nie będzie.
Witam, powoli przymierzam się do zwiększenia mocy w mojej A3. Decyzja zapadła na montaż k04-064, pytanie jakich części potrzebuję, aby można było wsadzić większą turbinkę, chodzi mi o te całe orurowanie.
Silnik 2.0 TFSI BPY.
Czy IC z plastykowymi bokami jak do Diesla będzie spełniał role orginalnego całego Aluminiowego IC? Chodzi mi czy będzie odczuwalny spadek mocy ? I czy w ogóle się to będzie nadawać ? Auto to s3 BHZ.
Dlatego też chce chwilowo założyć ten z bokami plastikowymi. Ale czy to ma sens ? Jak auto będzie jeździło i czy duży będzie spadek ? Wie ktoś ?
Lepiej od razu zaopatrzyć się w porządny IC. Jaki IC masz teraz? Zwykły, z alu bokami, czy z Golfa R MK7.