Mam juz go. Do netu idealny, ale ten futeral dla mnie nieuzyteczny, mam inny. Duzy ekran to tez fajna sprawa przy grach ktore lubie sobie czasem odpalic :-)
Wyslano z Tapatalk2 dla Galaxy Note
Printable View
Mam juz go. Do netu idealny, ale ten futeral dla mnie nieuzyteczny, mam inny. Duzy ekran to tez fajna sprawa przy grach ktore lubie sobie czasem odpalic :-)
Wyslano z Tapatalk2 dla Galaxy Note
Aaaa chciałem i miałem okazję zamienić mojego RAZRa na I4S białego, cieszę się że ktoś podsumował ten telefon tak jak to malik napisał :)
Na dniach dostanę Ipada 2 16GB 3G White oczywiście :D Zobaczymy co to z tym będzie :) BO tablet z adkiem to straszne nieporozumienie :/
Szukam telefonu dla siostry. Po wstępnej eliminacji kilkunastu modeli, na tapecie pozostały dwa:
Nokia Lumia 710
Sony Ericsson Xperia neo V
Konkretnych wymagań co do telefonu nie ma. Szukam telefonu, który bezproblemowo będzie można używać ok. 2 lat. System operacyjny bez znaczenia. Zarówno Windows z Nokii jak i Android w SE, to dla Nas nowość, do tej pory korzystaliśmy z telefonów z Symbianem. W telefonie nie będzie instalowana masa aplikacji, tylko podstawowe do przeglądania neta, jakiś słownik, nawigacja, Office. Gry raczej sporadycznie.
Czy mieliście do czynienia z którymś z tych modeli? Jak wygląda porównanie jakości wykonania tych telefonów, jakości wyświetlacza, szybkości działania?
Argument, żeby brać SE ponieważ ma Androida do mnie nie przemawia.
Ewentualnie, co innego byście zaproponowali do kwoty ok 600 zł za nowy telefon, oczywiście z dotykowym. Jeszcze ewentualnie wchodzi w grę coś z klawiaturą qwerty, ale z pominięciem Nokii N97 i C6.
Z góry dzięki za pomoc.
ja mam stycznosc z tymi telefonami, nawet teraz na nie patrze. Oba te telefonu powinny miec transmisję pakietową włączoną cały czas by można by było wykorzystać ich funkcjonalność.
Cóż lumia 710. Nie moge zarzucić jej tego ze windows jest bardzo płynnym systemem, jednak dosc ubogim, powiedziałbym raczkującym. Jezeli potrzebujesz telefonu tylko do neta, ma miec wifi i navi to strzał w dziesiątkę. Dla mnie osobiscie ten system jest przegrany ze względu na małą ilość aplikacji i chociażby brak w telefonie połączenia oczekującego (chociaz przy jakiejs aktualizacji tego systemu wreszcie ta funkcjonalnosc sie pojawiła).
SE NEO V - wiadomo, wiecej zwolenników jest androida, jednak ma kilka smiesznych aspektów ten telefon - np. kamera do wideorozmów - działa tylko w gtalku bo fabrycznie ten telefon nie rozumie wideorozmowy. Natomiast wiadomo, ze android posiada mase aplikacji bezplatnych i platnych ktore niekiedy są bezplatne itd itd ;) dodatkiem fajnym jest wyjscie HDMI i zdecydowanie lepszy aparat niz lumia 710 umozliwiajacy nagrywanie w HD.
Tak to mozna by gadac i gadac, reasumujac. Chcesz prostego smartfona wez lumie, chcesz cos, gdzie mozesz poszerzyć jego funkcjonalnosc - wez neo. SE to typowo internetowy telefon.
Nokia n97 i c6 - daj sobie siana, ten telefon rozsypie ci sie szybciej niz myslisz. To stare konstrukcje, majace jeszcze wyswietlacze oporowe, dzialajace na nacisk, straszna obsługa.
Gdyby miał ci polecic cos z QWERTY, poleciłbym Sony Ericssona SK17i zwanego Sony Ericssonem Mini Pro - fajny, zgrabny, z klawiaturą i niezłymi parametrami.
Masz jakieś pytania, to pytaj ;)
Trzeba pamiętać, że w Lumiach nie działa bluetooth (służy tylko do podłączenia zestawu słuchawkowego). Nawet ustawienie właśnego utworu jako dzwonek nie jest tak proste jak by się wydawało, bez specjalnego przygotowania pliku na kompie sięnie obejdzie... Chociażby z tych powodów w życiu nie chciałbym żadnego telefonu na nowym Windowsie. Ogólnie ten system na chwilę obecną dla mnie jest porażką (strasznie udziwniona obsługa, itp). Ja wybrałbym Neo V.
tak zgadza się nie da sie przesłać praktycznie nic, nie chcą kontakty się przesyłać, a żeby zmienić z trybu 3g na 2g to trzeba wstukać kod i pojawi sie ukryte menu ktore pozwoli nam na taką zmianę...
n97 i c6 zostaly wyelimonowane z przedbiegach,sa to juz za stare telefony zeby warto byloby sie nimi interesowac.
Wlasnie na samym androidzie mi nie zalezy, poniewaz siostra i tak nie wykorzysta pelnej mozliwosci personalizacji tego systemu. Aplikacje jakie beda zainstalowane to jakas podstawa, jak przegladarka plikow, office, slownik. Czasem jakas gra. Na windowsa wiadomo aplikacji i gier jest mniej, chociaz ciagle przybywa. Ale z drugiej strony lumia wg specyfikacji powinna miec wieksza szybkosc dzialania, np. Dzieki szybszemu procesorowi.
Przegladajac rozne fora, mozna spotkac przeciwnikow i zwolennikow kazdego z modeli.
Dmdash moglbys rozwinac kwestie ciaglej transmisji danych w Lumii? Bo telefon raczej nie bedzie mial ciaglego dostepu do internetu.
czy android czy windows czy nowe symbiany, korzystają z transmisji pakietowej by informowac i pobierac aktualizacje systemowe, aplikacji czy do np. nawigacji. Można to wyłączyć, no ale wtedy pytanie - po co nam smartfon?
te parametry telefonu to tylko suche dane, trzeba by bylo wziąć to do ręki i obejrzeć. Lumia 710 obsługuje standard microsim, musisz siostrze wymienic kartę na micro, no ale jak juz jej sie kiedys rozladuje telefon czy zepsuje to tą karte moze wsadzic tylko do urzadzenia co ma micro sim - a takich u nas jak na lekarstwo (iphone 4, lumia). Zdecydowana wiekszosc producentow stosuje standardowy rozmiar karty sim.
Bez problemu można dokupić adapter zmieniający kartęmicrosim na pełne sim. Z resztą w sprzedawanych u nas Iphonach i Lumiach takie adaptery są w zestawie.
trzymam lumie 710 w ręcę i gdzie jest ten adapter, bo go nie widze?
---------- Post dodany 12-05-12 o 14:44 ----------
też mam 800 na stole i nie widze tam adaptera w zestawie :/