Tylko że jak by cos z instalacja na podszybiu było nie tak to zwarta 4 pinowa wtyczka na krótko też by klima nie działała a działa.
Printable View
Tylko że jak by cos z instalacja na podszybiu było nie tak to zwarta 4 pinowa wtyczka na krótko też by klima nie działała a działa.
Standardowo pewnie panel wysiadł. Masz możliwość podmiany ? U mnie osobiście na testach vagiem działało wszystko a normalnie robiły się jaja itp.
Tylko dziwna sprawa, że cały panel działa i klapy słychać jak się poruszają.
Zauwarzyłem jeszcze jedno trzeszczy mi tylni głośnik, ale to chyba można wykluczyć jako przyczynę niedziałającej klimy.
Choć już sam nie wiem gdzie ręce włożyć.
Jakbyś zwarl wtyczkę 4 pinowa to by klima startowała jakbyś miał lipe w instalacji. Zwarcie wtyczki omija sterownik.
Wysłano z Samsunga Grand Prime przy użyciu Tapatalka :)
Hey :thumbright: mam pytanie z innej beczki.
Ostatnio dokładałem klimatyzację i widzę że wyświetlacz klimatronika świeci ale bardzo słabym światłem, nie jest tak intensywny, swieci blado. W nocy spoko, nie ma problemu, natomiast przez dzień słabawo go widać. co zrobić? jaki powinienem wsadzić klimatronik. Z tego co widzę na alledrogo to są jakieś 2 rodzaje: 8L0 820 043M i 8L0 820 043D. nie wiem obecnie jaki mam zamontowany u siebie bo jeszcze nie rozkręcałem panelu. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak to rozwiązać, ewentualnie czy mam kupic nowy klimatronik, a jeżeli tak to jaki?
z góry dzięki za pomoc :thumbright:
U mnie climatronic słabo swiecil jak jakąś kostka pod schowkiem nie łączyła. Mój ziom od klimy to ogarnął i działa znów jak należy :)
Wysłano z Samsunga Grand Prime przy użyciu Tapatalka :)
Schowek nad nogami pasażera. Coś tam było, bo jak któregoś razu schowek ściągałem to klimatronik przygasł i cały czas ciemny był, myślałem, że tak ma być, ale jak robiłem klime to mi ziom to ogarnął od razu. Mówił, że coś tam niedociśnięte było.
Climatronic jest też sterowany regulacją podświetlenia zegarów chyba. Może tu jest problem.
Pany a więc tak... wracam do podświetlenia klimatronika (blado świecą wyświetlacze a klawisze normalnie równo z innymi klawiszami w konsoli) a mianowicie po zdjęciu przedniej konsoli okazało się że zamontowany mam klimatronik o numerze : 8L0820043M - jednak od razu zaznaczam że klima była dokładana więc panel jak się okazuje jest z innego auta ( prawdopodobnie z A4)
W dniu dzisiejszym założyłem klimatronik o numerze 8L0820043B i wyświetlacze świecą pełną parą (CZYLI TAK JAK TO POWINNO WYGLĄDAĆ), natomiast nie mam podświetlenia klawiszy - i tu od razu napiszę że sprawdzaliśmy u kolegi bo ma ten sam klimatronik i u niego też się nie świecą klawisze po włączeniu stacyjki ale jak zapali światła to wszystkie podświetlenia klimatronika jak i na konsoli się zapalają - U MNIE JEST NATOMIAST TAK ŻE ZEGARY I PODŚWIETLENIA KONSOLI ZAPALAJĄ SIĘ PO KLUCZYKU I ŚWIECĄ BEZ WZGLĘDU NA TO CZY WŁĄCZAM ŚWIATŁA WŁĄCZNIKIEM CZY NIE - wszystko świeci a klawisze klimatronika NIE
ZATEM ... z tego co widzę na allegro to pozostaje mi do sprawdzenia jeszcze jeden klimatronik o oznaczeniu 8L0820043D i tu nasuwa mi się pytanie... czy to "D" nie oznacza że do diesla :confused: ma to jakies znaczenie?
podsumowanie :
8L0820043M - działa podświetlenie klawiszy normalnie ale wyświetlacz słabo (być może klimatronik wyposażony był w tzw. fotodiodę której ja nie mam)
8L0820043B - działa super wyświetlacz ale nie działa podświetlenie klawiszy (u mnie podświetlenie klawiszy włącza się po zapłonie)
8L0820043D - :confused:
może ktoś spotkał się z podobnym problemem lub ma możliwość wypowiedzenia się na temat klimatronika o numerze 8L0820043D - głównie rozchodzi mi się o podświetlanie klawiszy po kluczyku - LUB MOŻE KTOŚ WIE GDZIE CO I JAK PODŁĄCZYĆ
może faktycznie jak zmienię ten klimatronik o numerze 8L0820043D wszystko będzie OK - chyba tylko to pozostaje mi do sprawdzenia ;)