ok. dzieki za rady
Printable View
ok. dzieki za rady
Do A3 z 2000r. z FISem należy montować zwykłe przetwornice czy te CAN-BUS do nowoczesnych samochodów?
jesli masz cyfrowy zegarek to raczej te CAN BUS :) niech sie wypowiedzą inni :)
Czy wy też tak macie, że po wyłączeniu silnika żarniki gasną i świecą się postojówki? Czy to jakaś przeróbka wykonana przez poprzedniego właściciela...
No raczej tak jest:)
Pytam bo przecież zwykłe żarówki świecą się po wyłączeniu silnika. Ba, nawet po wyłączeniu zapłonu :)
Jak to?:D
No jak jak :)
Światła mijania można załaczyć nawet na wyłączonym silniku i wyłączonym zapłonie.
A u mnie jak włącze światła mijania a silnik jest wyłączony (zapłon może być właczony) to HIDy nie świeca, tylko postojówki. Jak uruchomię silnik to dopiero wtedy zapalają się żarniki.
U mnie na wyłączonym zapłonie świecą tylko postojówki, obojętnie czy mam założone HIDy czy nie.
ja tez tak mam, tyle ze na wylaczonym zaplonie moge ewentualnie wlaczyc postojowki, a jak mam przelacznik w obojetnie jakiej pozycji to po zalaczeniu silnika wlaczaja sie hidy plus postojowki itp, minus ze nie mozna wylaczyc ich przy wlaczonym zaplonie, ale mi to nie przeszkadza bo tak czy siak caly rok trzeba jezdzic na wlaczonych