Jak będziesz gdzieś w okolicy śląska przypadkiem to mogę Ci to ogarnąć ;)
Printable View
Jak będziesz gdzieś w okolicy śląska przypadkiem to mogę Ci to ogarnąć ;)
witam. ja mam znow taki problem, wczoraj po odpaleniu samochodu zaswiecila sie kontrolka immo i niechce zniknac. swieci sie stale. Auto normalnie pali i jezdzi. Zadnych bledow w Immo nie ma jak podpialem pod VAGa. Problem pojawil sie wczoraj a tak to zawsze sie pojawiala kontrolka i gasla ....
- - - Aktualizacja postu - - -
problem juz nie aktualny. dzisiaj juz nie swieci :) zniklo :)
bede mial to na uwadze:)
Witam Ponownie!
Próbowałem na różne sposoby przeprogramowac ten immobiliser lecz niestety nie wiem jak,uzywalem do tego VaG-Can Commander i nic..ma ktos jakis inny program lub moze mi po krotce napisać co trzeba zrobić? Przypomnę ze mam problem z odpaleniem auta na nowym liczniku s3 z fisem i podobno trzeba to jakos ze starego pin wbic.
W esach bywa immo 2 i nie latwo to zakodowac. Mam ten sam problem u siebie. Choc znam sie na tym to rozwiazac tego nie umiem na te chwile. Sproboj pastylke id 13 byc moze pomoze
Wczoraj podpiąłem pod radio tubę o mocy 300W(180RMS). Radio to pioneer 1120mp na mosfet'ach beż żadnych wzmacniaczy. Pobawiłem się trochę, kluczyk był przekręcony na zapłon i nagle zaczęła migać ikonka od immo. Wyłączyłem radio i próbowałem odpalić - gasło po sekundzie. Mam drugi kluczyk który odpala go normalnie, a ten 1 raz odpala raz nie. Co mogło się stać ? Drugi kluczyk działa normalnie. Przejechałem się wieczorem i po włożeniu tego pierwszego nie było problemu a dziś z rana znowu to samo.
Nie wiem co robić, nie miałem jeszcze problemu z tym. Przeczytałem ten temat i z racji, że dziś niedziela spróbuję dopiero jutro wyizolować ten kabelek od immo i zapuścić WD-40 na tą kostkę.
Odłączałeś kleme na pare sekund? moze cos pomoże :)
Niedawno co kupiłem auto, mam założony jakiś niefabryczny alarm i muszę skontaktować się ze sprzedającym, czy po odłączeniu nie zawyje :D
Wczoraj rozebrałem plastiki obudowy stacyjki i zaizolowałem jeden kabel od immo (czarny) bo był odizolowane i mógł masować z czymś..Zobaczymy
na 90% cewka odczytu immobilaizera Ci pada takie coś musisz kupić 5K0953254A :)
losowo dziala immo , przy wilgoci nie chce odpalac , czasem wystarczy stuknac w stacyjke i wlozyc jeszcze raz kluczyk a czasem nic nie daja zadne "domowe" zabiegi ;-) poczytaj o tej cewce
Uwalony soft w liczniku? Tylko moje przypuszczenia...