-
Michael, ta maź pojawia się gdy silnik jest niedogrzany albo uszczelka pod głowicą(płyny na stałym poziomie?) lub termostat ciągle na dużym obiegu(trzyma 90 stopni
na zegarach?). A co z mocą to trudno powiedzieć, sam mam problemy w upały z elastycznością, Diagnostyka komputerowa była robiona ?
-
Płyn chłodniczy uciekał, ale mechanik to naprawił i nie była to uszczelka pod głowicą, w sumie to już ta maź znika pomału więc chyba okej. Temperatura no to nie wiem, trochę pojeżdżę i się nagrzeje do tych 90 stopni i trzyma tak. Z diagnostyką to nie jestem pewien, wiem, że błędy były pokasowane. Ogólnie to z tą mocą jest tak, że czasem normalnie ma moc, a czasem jest tak że się tak dusi i w ogóle i moc dopiero zyskuje przy 3tys, obrotów. Może jakieś lewe powietrze silnik łapie?
-
Jak najbardziej może łapać lewe powietrze lub przepustnica do czyszczenia i adaptacji. Najlepiej byłoby wymienić uszczelki na kolektorze dolotowym jak nie były wymieniane.
-
Przepustnica czyszczona była niedawno i trochę się poprawiło z tą mocą, ale nadal jest nie tak jak powinno być, więc chyba to lewe powietrze gdzieś łapie. A przez te uszczelki na kolektorze może łapać to lewe powietrze? Przepraszam za banalne pytania, ale kompletnie się nie znam, dopiero się poznaję :)
-
Tak, dlatego o nich wspomniałem ponieważ u siebie też je sobie wymieniłem( cztery przy łączeniu z głowicą i cztery po rozpołowieniu kolektora) i była duża poprawa :D
-
A dużo z tym roboty? Wyjdzie jakoś drogo u mechanika?
-
Nie jest dużo roboty jak dla mnie(mechanik :) ) ale myślę ze spokojnie dałbyś sam radę a ile to może kosztować to ci nie powiem bo sam wymieniałem a uszczelki kupiłem na allegro( około 120 zł z przesyłką) przy okazji proponuje zajrzeć do świec.
-
Może i bym da jakbym był na tyle zorientowany gdzie to się wszystko znajduje i w ogóle :D a co ze świecami jeszcze może być?
-
Świece warto sprawdzić po demontażu kolektora bo bedzie łatwy dostęp do nich wtedy. Jak czujesz sie na siłach to możesz się sam podjąć zadania:) a jak nie to oddaj to majstra .
-
Chyba jeszcze nie teraz, na razie dowiaduję się pomału co gdzie mamy, nawet nie wiem jakbym miał się tam dostać, na razie oddaję do majstra :D