Adaptery dzialaja ale musisz jeszcze na VAGu wszystko ustawić zeby lampki swieciły jak nalezy. Inaczej bedzie padaka.
Mając VAGa można samemu tego dokonać przy odpowiednich wskazówkach czy jedynie należy udać się do specjalisty?
wszystkich którzy już zmienili tylne lampy na ledy lub zamierzają to zrobić proszę o zapoznanie się z informacjami zawartymi w tym wątku
[8P] Nie działa lewy stop - dziwna sprawa - ROZWIAZANIE
to uchroni was od dodatkowych kosztów i nieprzyjemnej niespodzianki.
jeszcze zależy jaki masz sterownik bordentz, u mnie nie ma nawet opcji ustawienia pięciu świateł stopu, autko z początku 2005r
dodatkowe dwa światła (te w klapie przeciwmgielne) podłączasz ciągnąc dodatkowy przewód od stopów zewnętrznych i masz wtedy pięć lamp :)
zuper nie rozumiesz mnie... kolega pytał czy mając same adaptery które sprzedają wraz z lampami + kodowanie VAGiem wystarczy, a ja odpowiadam, że zależy jaki masz bordentz, w jednym się da całość zakodować, a w innych nie. Popatrz do warsztatu, to o czym Ty piszesz aby mieć 5 stopów Calax zrobił to przez zmianę kodowania - a ciągnięcie dodatkowych przewodów, hmm... później spalony chip w bordenzie, albo wstawianie żarówek led i radiatorów to dla mnie są półśrodki.
Mam pytanie do osób znających temat , czy w tych lampach światło wsteczne świeci tylko 2x (prawa i lewa strona ) na klapie bagażnika jak w starszej wersji lamp czy świecą też w tych bocznych lampach , czyli czy sa 2 światła wsteczne czy 4 ? A jak jest ze światłwm stopu zapalaja się tylko boczne czy na klapie też ? Bo na klapie bagażnika to przeciwmgielne są .
http://images43.fotosik.pl/102/176d6973d95ff15dm.jpg
W oryginalnej wersji stop zapala się tylko na bocznych lampach , na klapie tylko przeciwmgielne , wsteczne i pozycja.
Ja mam narazie lampy tylne zwykłe i mam zakodowane tak że : pozycyjne na bocznych lampach + klapa , stop boczne lampy , przeciwmgileny też na klapie czyli jak świeci pozycja na klapie to jak włącze przeciwmgielny to rozświeca się mocniej swiatło , wsteczny na bocznych lampach .
A wiec jeżeli zmienie na nowe lampy + adaptery do lamp ( czyli przejsciówki na kable ) to wychodzi na to że nic nie musze kodować powinno wszystko zadziałać ale mam dylemat co z tym wolnym kabelkiem do czego on służy ???
http://img339.imageshack.us/img339/7894/201502.jpg