Wczoraj wymienia³em dok³adnie taki króciec w u mnie w AQA. Króciec pêk³. Zrobi³a siê ma³a szczelinka i przy ci¶nieniu sika³o po ca³ym silniku.
Koszt 15z³. W komplecie 2 oringi: jeden do bloku drugi do czujnika.
Czas wymiany 10 minut. :)
Printable View
Witam , ma³e pytanko mam, czy uszkodzenie czujnika poziomu p³ynu ch³odniczego (na desce pokazuje siê jego kompletny brak) mog³o by byæ przyczyn± tego, ¿e auto po prostu nie odpala ? (w co w±tpiê). Nie mia³em du¿o czasu by to dzisiaj sprawdziæ, ale ¶wiece dostaj± napiêcie, paliwko leci, silnik krêci ale nie odpala. Najlepiej chyba zdiagnozowaæ poprzez pod³±czenie pod kompa, nie ? Silnik AHF je¶li to cokolwiek zmienia :p
Nie, nie ma to wp³ywu na odpalanie pojazdu - ja ostatnio opu¶ci³em p³yn ch³odniczych i odpalilem samochód. Oczywi¶cie wurzucilo mi komunikat na FISie.
Wys³ane z mojego LT18i za pomoc± Tapatalk
Witam.
Od dwóch dni wyje¿d¿aj±c widzia³em niewielkie plamy zostawione na kafelkach. Nie przejmowa³em siê nimi, gdy¿ ostatnio pada³o i by³em przekonany ¿e to pozosta³o¶ci po tym co sp³yne³o z karoseri mojej Audi. Niestety dzisiaj podczas powrotu do domu na wy¶wietlaczu pokaza³ mi siê komunikat, zerkn±³em na temperaturê ale bez zmian wskazywa³a prawid³owe 90 stopni, wiêc doszed³em do wniosku i¿ jest to problem spowodowany niskim poziomem p³ynu ch³odniczego. Po powrocie do domu zanurkowa³em pod samochód i znalaz³em co¶ takiego : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...557886c15.html (w czerwonym polu prawdopodone miejsce wycieku). Czy kto¶ mo¿e orientuje siê co jest powodem wycieku i czy mia³ podobny problem. Jutro samochód l±duje w warsztacie ale chcia³bym wiedzieæ czego sie spodziewaæ.
Pozdrawiam ! Micha³.
Ch³odnica jak ch³odnica, czasami puszcza gdzie¶ i przecieka .
My¶lisz ¿e to co¶ powa¿nego ?
to zalezy gdzie cieknie czy z lameli (ktora da sie wyciac i zaslepic) czy z plastikowej obudowy po bokach.trzeba wyciaganc i sprawdzic skad to leci
Raczej tak, bo mo¿e doj¶æ do zatarcia silnika gdy Ci ucieknie p³yn.
Dok³adnie tak jak Prosto pisze, plastiku raczej nie zlepisz, chyba ¿e teraz maj± jakie¶ nowe sposoby. Kiedy¶ mia³êm w ma¼dzie maniupink± dziurkê u góry w ch³odnicy w plastiku i tak i tak siê s±czy³o mimo ¿e na gor±co kleili³em plastik. Je¿eli to lamele to wycinasz i po prostu bêdzie mniej "¿eberek" ch³odz±cych
Dzisiaj by³em u mechanika i stwierdzi³ ¿e nale¿y wymieniæ ch³odnicê. Któr± firmê wybraæ ? Nissens czy Hella ?
Nie wiem jak ta druga ale ja w swoim by³ym czarnym wymieni³em na Hella - nie by³o z ni± problemów. A wiesz w jakiej cenie mo¿esz je mieæ?
Wysy³ane z mojego LT18i za pomoc± Tapatalk 2