W poniedziałek daje auto do elektryka.
Printable View
W poniedziałek daje auto do elektryka.
Sprawdź sobie prowadnice szyb coś ewidentnie je blokuje i dlatego jak dojeżdzają do góry a następnie się odsuwają.
Na jedną szybę idą dwa ślizgi czy jeden?
a czy to nie było przypadkiem tak, że 3d mają inne ślizgi od 5d ?
Bo z tego, co pamiętam, to do 5d nie było możliwości dokupienia ślizgów. Chyba, że się mylę, to niech mnie ktoś poprawi.
Mi sie zdaje ?e s? takie same tylne sie chyba r??ni?, na jedna szybe przypadaj? 2 , 1 link - takie co? cienkie sie wydaj? .
Osobi?cie bym wola? takie http://allegro.pl/slizg-zabierak-pod...280955677.html
Wida? s? wzmocnione i prawie tyle samo kosztuj?.
Te różowe są wzmocnione i są oryginalne z ASO, takie same dziś właśnie w aso kupiłem po 15zł/szt. Pan w salonie powiedział, że ten zabierak występuje jako część zamienna do 3-drzwiowego auta ale nie ma 100% pewności, że do 5-drzwiowego pasuje. Natomiast do drzwi tylnych, jeżeli tam są inne zabieraki, nie można tego kupić i trzeba kupić za ok 400zł cały mechanizm.
Dołączam się do pytania kolegi wyżej. Czy w 5D jest inny ślizg? Ja kupiłem w ciemno. 30zł to nie majątek, a jak rozbiorę i będzie pasowało to będzie fajnie.
Pocieszam się faktem, że tylny mechanizm rzadziej się psuje gdyż jest mniej eksploatowany.
Ok, już wiem, że te ślizgi, które mam teraz oryginalnie są inne niż te co kupiłem.
inne, ale da sie zamontowac i bedzie działać na prowadnicy czy nie? bo ja też mam 5d i tak na przyszłość pytam.... ;)