Czytaj ze zrozumieniem bo tylko robimy smietnik na forum.
Piny 1-16 ktore rozpisalem to rozpiska kostki sterownika MT.
Przewod z pinu 6 kostki MT jesli bedzie masa podlaczasz do przewodu szarego ze sterownika MT.
I wiecej o to nie pytaj prosze.
Printable View
Czytaj ze zrozumieniem bo tylko robimy smietnik na forum.
Piny 1-16 ktore rozpisalem to rozpiska kostki sterownika MT.
Przewod z pinu 6 kostki MT jesli bedzie masa podlaczasz do przewodu szarego ze sterownika MT.
I wiecej o to nie pytaj prosze.
nie wiem jak ja to czytam ze nie widze "P Chyba przez ta chorobe! JuZ wszystko zajazylem! sprawdze w pon ! Mam nadzieje ze tylko po podlaczeniu tego 6 pinu do cienkiego szarego kabla nic sie nie spali! a na jakiej zasadzie to bedzie dzialac ? jezeli tam do szarego jest juz podlaczony pin 11 ? to teoretycznie juz sie powinny zamykac! czy chodzi ze jak beda podlaczone dwa to jakis wiekszy prad pojdzie/?
Ooooo stary.Jedz do elektryka.Czy ty wogole wiesz co to jest masa?
Dziala to na tej zasadzie ze pod szary przewod masz podlaczony przekaznik z MT ktory podaje na ten cienki szary mase (w skrocie minus) Z pinu 6 tez wychodzi masa i z tego co sie orientuje w MT 150 trwa ona tak dlugo jak trzymasz przycisk. Ten szary z kostki od MT daje mase krotka na ok 1 sek a do zamkniecia szyb potrzeba masy na ok. 10 sek. stad mostkujesz przewod z pinu 6 do przewodu szarego. A pin 6 masz sprawdzic miernikiem pisalem jak i juz mam dosc tych odpowiedzi. Uzyj glowy troche a jesli niedajesz z tym rady jedz do elektryka. Prosciej Ci nie wytlumacze.
Niemusisz nic wysylac.Najwazniejsze zebys nic nie uwalil.
Posprawdzaj miernikiem tylko zanim cos bedziesz spinal i dopiero dzialaj.
Jesli bedzie ok to zatrybi.
kolego tomekAGU
probowalemdzisiaj to podlaczyc wedlug twoich instrukcji i nic. patrzylem na miernikiem miedzy 4i6pin i cisza. podlaczylem tez pin 6 pod szary kabel i tez nic sie nie dzieje.
a druga sprawa chcialem podlaczyc kierunki tylko ze w tej kostce 10pinowej przy pompce w pinie 2 i 3 nie ma kabli odpowiedzialnych za kieruniki wiec?
Wiec musisz jechac do elektryka. Juz nie pomoge. Za dużo rzeczy moze byc pogrzebane w pradach, zeby tak gdybac.
a powiedz mi czy dalo by sie zamiast modulu mt wmatowac cos takiego?
http://img502.imageshack.us/img502/8...2011132.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Dalo by sie.Opis jest na forum jak to podpiac pod kolumna kierownicy.A MT wytnij.