gdzie znajduje się czujnik kąta skrętu ? w maglownicy tam u góry gdzie wychodzi krzyżak ?
Printable View
gdzie znajduje się czujnik kąta skrętu ? w maglownicy tam u góry gdzie wychodzi krzyżak ?
https://translate.google.pl/translat...03&prev=search
tu masz wszystko
http://www.a3-club.net/forum/showthr...68#post1443768
i sprawdź błędy na vcds-ie
Dziękuje klamamoto -w miarę jasno opisane;
00003 - Moduł sterujący: Uszkodzony
Możliwe przyczyny;
Moduł sterujący uszkodzony
Moduł sterowania Software Wydanie
Możliwe rozwiązania;
Sprawdzić moduł sterujący
Sprawdź uaktualnienia oprogramowania modułu sterującego
Wymienić moduł sterujący
00003 - Control Module: Brak lub błędnych ustawień podstawowych / Adaptacja
Możliwe przyczyny;
Ustawienie (a) Podstawowe nie wykonano
Możliwe rozwiązania;
Wykonaj Basic Setting (s)
Tylko co może zrobić elektryk (może sprawdzić ten moduł w jakiś sposób czy też dokonać uaktualnienia oprogramowania czy też dokonać ustawień podstawowych ? czy w ciemno nakazać wymianę modułu?) Ktoś coś takiego wymieniał ile może kosztować ?
masz vcds więc spróbuj wykonać jego adaptację/wszystko masz w linku
To musi jutro zrobić elektryk. Ja pytam tylko z ciekawości (ewentualnie po to żeby mu coś podpowiedzieć).Odezwę się jutro po diagnozie.
Mam ten problem ze wspomaganiem w Golfie V Plus r.2005 Słuchajcie! Najpierw wymieniłem czujnik prędkości koła ABS ponieważ vcds pokazywał błąd 00287 i zapaliła się kontrolka od ESP.Wspomaganie działało jakby na 50% a teraz wysiadło w ogóle.(ciągle pali się żółta kontrolka wspomagania) i do tego nadal pali się kontr.od ESP mimo że wymieniłem ten cholerny czujnik prędkości koła ABS.
Aktualnie takie błędy wywala
02546 - Opór krańcowy układu kierowniczego
00778 - Czujnik kąta skrętu kierownicy (G85)
Robiłem kilka razy kalibrację dla błędu - Czujnik kąta skrętu kierownicy (G85) ale to nic nie daje! Może dlatego nie wychodzi bo nie chce się aktywować w grupie 060 BASIC SETTING ? Jak wybiorę group 060 i kliknę Go! to w tych okienkach jest ok(na zielono) ale basic setting jest na OFF a jak kliknę AKTYWUJ to w okienkach poniżej wszystko jest na czerwono(ERROR) Dlaczego tak się dzieje ? Pomóżcie proszę bo to nie moje auto!
witam, wymontowałem silnik wspomagania zabrałem do domu i podłączyłem zasilanie 12 v i okazało się że robi zwarcie tzn nie chce sie obracac tylko iskrzy i przewody sie topią, zauwazylem tez ze jest pęknieta obudowa plastikowa pewnie naleciało wody i robi się zwarcie, elektrykiem nie jestem ale moim zdaniem po podpięciu pod zasilanie powinien obracac wirnikiem a robi się zwarcie, tak że Panowie nie liczcie tylko na program VAG bo z tego co zauważyłem każdy powtarza w kółko "podłącz pod kompa" ja podłączyłem i błedu nie było..
Diagnoza jest jednoznaczna ;sterownik uszkodzony -WYMIANA. Problem w tym że elektryk polecił żeby nie wymontowywać maglownicy tylko jechać autem do zakładu gdzie będzie dokonywana naprawa (z uwagi na to że zakład naprawiający nie daje gwarancji na to ze podczas montażu coś nie zostanie uszkodzone, a podobno czasami tak bywa). Macie może jakieś sprawdzone namiary na taki zakład który specjalizuje się w takich naprawach, położony jak najbliżej Suwałk (bo ciężko się kieruje bez wspomagania).
- - - Aktualizacja postu - - -
Mam zamiar dokonać wymiany na używaną ale tak naprawdę nie wiem czym się różnią w numeracji (na co zwrócić uwagę). W międzyczasie auto stoi i czeka w kolejce do naprawy (jeszcze nie znam numeracji swojej). Znalazłem 2 szt (jedna jest z benzynowego-2005r silnika a druga z diesla-2007r-ja potrzebuje do TDI ). Ponadto otrzymałem info że z 2007 r jest lepsza bo ma coś poprawione w budowie i się nie pali. Sprzedający twierdzi że na 100% obie będą pasowały warunkiem jest to ze Audi- A3 8P musi być w nowej "budzie" -moja jest-2004 2.0 TDI. Co o tym myślicie? Może jednak poczekać na odczyt swoich numerów (co gdyby były inne, czy będzie to miało jakieś znaczenie?
to są proponowane;
MAGLOWNICA PRZEKŁADNIA 1K1909144J (tutaj chyba jest różnica pomiędzy ON a BS ?)-ta pasuje do ON 2.0 TDI bo taka znalazłem na innej aukcji z opisem)
MAGLOWNICA PRZEKŁADNIA 1K1423051CG
Nikt się w tej kwestii nie wypowie?
sam sterownik zakładasz?
Bo mam taki od anglika, ale muszę sprawdzić numer.