-
1 x Microfiber Quik Detail Pad (ta pluszowa gombeczka [X3060] )
1 x Even-Coat Applicator Pad (2-pack) (do nakladania woskow [X3080] )
1 x Supreme Shine Microfiber (ręcznik [X2010B] )
1 x Natural Chamois (2 Square Feet) (ircha [X2090] ps jaka to wielkosc ? )
1 x NXT Generation Tech Wax (woseczek [G12718] )
1 x Quik Detailer (utrwalacz) [A3316]
1 x pasta scierna SONAXU (uwaga ciezko sie sciera jak jest wilgotno ,,wieczor,, i nie nakaldac na sloncu bo sie ząbiecie)
i chyba tyle :)
[ Dodano: Sob 27 Paź, 2007 14:17 ]
ps.
Quik Detailer
[A3316]
zawaliscie po woskowaniu odrzywia lakier daje efekt mokrego auta... latwo sie sciera jesli ciezko sie wciera to znak ze warstwa ochronna wosku juz znika... usowa wszystkie smugi i syfki po woskowanku... no i utrwala ... wierzchnia warstwa ochronna w sumie 3 warstwy sa umnie...
[ Dodano: Sob 27 Paź, 2007 14:28 ]
ps
http://www.meguiars.pl/shop/product_...products_id=50
to nastepne co kupie widzialem na zywo po deszczu wszystko ladnie splywa... nie wiem czy wosk w plynie czy w paste... :) ale trzeba bedzi ekiedys sprobowac... :) gosc strasznie zachwalal w srodku jest caly zestaw :)
-
a tu inny chociaz podobny zestaw zamiany lakieru samochodowego w idealnie gladkie lustro ;) (ale jeszcze nie ma moim aucie, u mnie narazie tylko 2x w odstepie 24h wosk Sonax Xtreme)
http://images32.fotosik.pl/22/1d72b0cebdd901f5med.jpg
a co do karchera o ktorym BartOwl wspominal to zauwazylem ze po pierwszym programie (ciepla woda + mydlo) wosk bardzo dobrze schodzi.. wiec jak auto zawoskowane to mycie pod domem albo tylko plukanie ostatnim programem na karcherze.
-
no powiem Wam ze zaczynam sie zastanawiac nad sensem oddawania samochodu do diamondbrite skoro za 2 dni roboty mozna miec to samo i jaka satysfakcje :D
-
smalec, nie no mysle ze tam goscie juz ci zrobia naprawde profi umnie widac jeszcze jakies tam ryski te glebsze od patykow czy czegos.. oni jak ci zrobia to jednak placisz te 800zl ale masz lakier jak nowka... :) ja robie polere auta po nowym roku na lato pewnie itak :) bo faktycznie umnie zeszly te utlenione, matowe ryski drobne ale te glebsze zostaly trzeba by naprawde polerka poszalec zeby to zeszlo :)
-
tez prawda, bo mikroryski to i ja sobie pasta tempo usune ale to chyba nie o to chodzi ;)
btw tak u mnie wyglada samochod po kombinacji wosku clear vue i metallic od firmu TurtleWax: http://s7.photobucket.com/albums/y260/szmalec/3.jpg
nie jest to efekt swiezy ale po jednym dniu ;)
PS. skoro targam sie na A3 5-6 letnie to warto bedzie polakierowac od nowa pare elementow a potem oddac calosc do diamondbrite'a i bedzie samchod jak nowka ;)
-
ja dalem autko kumplowi blacharzowi-lakiernikowi, przeciagnal fure falercla na to zarzucil wosk i autko blyszczy jak lustro :D a najlepsze to zaplata 50zl juz z materialami hehe nie ma to jak miec dobrego kumpla :twisted:
-
proxa super te autko wyglada choziac musialbym jeszcze zoabczyc na żywo bo wiem że tez potrafisz robić tak super zdjecia że i bez czyszczenia by wyglądał jak czysty :D fajne jest te zdjęcie 9 od końca :)
-
sikor, no naszczescie te fotki nie sa obrobione :D ale dzis w nocy jade robic fotosy :D
-
zeby oddac do polerki farecla do pierwszego lepszego zakladu to koszta sa mniej wiecej 200 plus paste trzeba kupic samemu ;) i lakier prawie jak nowka :)
-
Proxa - kawał dobrej roboty, beret z głowy :) ale mam pytanko, czy ten wosk to do kazdego koloru taki sam?
Pozdrawiam