Panowie ile puszek szykować na pomalowanie grilla w 8p?
Printable View
Panowie ile puszek szykować na pomalowanie grilla w 8p?
jedna puszka wystarczy na gril a jak chcesz zeby bylo naprawde dobrze i na dlugo to kup dwie, zdejmij zderzak psiknij dwa razy z tylu dokladnie grila i wtedy przod 5 warstw i do tego kratki halogenow. Efekt bedzie bardziej niz zadowalajacy. Ja tak zarobilem poszlo mi poltorej puszki.
Pytanie dla osób malujących ramki grilla, ew. całe grille. W 8P lepiej malować ramkę razem z całym grillem, czy wystarczy sama ramka? U siebie (mały grill) zależy mi na pozbyciu się chromowanej obwódki. Rozumiem, że nie trzeba oklejać okolic ramki dokładnie co do milimetra, bo zerwę bez problemu to, co "wyszło" np. na zderzak lub żeberka, czy lepiej kleić dokładnie? Jeżeli lepiej malować cały grill (razem z żeberkami) to nie muszę podkładać niczego od tyłu grilla? Nie zapaskudzę zbytnio niczego? Jeżeli by malować samą ramkę i wyjechałbym na grill, to da się oderwać gumę tak, żeby oderwała się dokładnie na styku srebrnej ramki z żeberkami? Ew. malując cały grill nie będzie problemu ze sprawnym zerwaniem gumy ze znaczka na grillu, nie uszkadzając jego okolic?
Plasti dip to guma w sprey'u do tego tania jak woda, wiec wytlumacz mi dlaczego mialbys malowac sama ramke grila posiadajac na domiar maly gril :]
jedziesz po calosci a tyl zabezpiecz kartonem zeby nie zachlapac chlodnicy.
Pofatyguj sie nastepnym razem i wez przeczytaj temat zanim zapytasz.
Pewnie, jak zwykle klepie posty bez czytania...
Akurat nikt nie pisał czy zaklejał okolice grilla dokladnie na styk, czy z zapasem i pozniej odrywanie nadmiaru, itp.
a nie możesz po prostu zdjąć srebrnej ramki i wtedy ją malować?
Przeczytałem temat od a do z i teraz liczę na odpowiedz ile tej farby (gumy) potrzebuje na A3 8L ..? Gdzie kupić najlepiej ile to bedzie kosztowało ??? Plan jest taki żeby malować całe auto..
tak ok 5 l Ci potrzeba a koszt razem ze sprzętem do malowania to ok 800 zł..
To wersja dla oszczednych, na dipyard chlopaki mowia o 4 czy 5galonach czyli okolo 20litrach na Audi a5.