Nie wiem jak w Tdi ale u mnie turbinka była bardziej słyszalna i wcześniej wstawała.Teraz mam DP 3'' i jest jeszcze lepiej.
Printable View
Nie wiem jak w Tdi ale u mnie turbinka była bardziej słyszalna i wcześniej wstawała.Teraz mam DP 3'' i jest jeszcze lepiej.
To zmień mechanika,katalizator ma wpływ na czystość spalin a nie ich kolor a po za tym masz diesla więc czarny dymek raczej ci nie przeszkadza:thumbright:
No ok, ale Ty masz benzynę to skąd wiesz, że nie ma czarnego dymku i dźwięku jak w polonezie? ; Przezorny jestem po prostu, bo nie chcę spartaczyć i później żałować ;p Z jednej strony przydało by się trochę więcej mocy ;) W ogóle na wiosnę zamierzam jechać do Olsztyna lub Warszawy i program wgrać na 130/140 koni bez zmiany innych podzespołów.
Ok. To wspawać strumienicę? Co "daje" ta strumienica?
Tak jak Ci pisali koledzy wspawaj rurkę kata sprzedaj;d;d
Ps Model Twojego Auta to chyba 8L. Pozdro
Rurkę mówisz? Takiej samej średnicy? A czemu nie strumienice? A no tak 8L ;p Pomyłka. Dziękuję za pomoc, kolego! ;) Pozdrawiam.
Powiem tak jeśli Cię kieszeń swędzi to sobie załóż tą strumienicę... Według mnie efekt żaden... Na necie piszą ładnie o tym gadżecie ale... to Twoje Auto wiec Ty zadecydujesz
strumenice poprzez swoją specyficzną budowę wewnętrzna nie wpływają pozytywnie na przepływ spalin, zawirowują je tworząc turbulentny przepływ który może skutkować cofaniem się spalin. dlatego rozwiązanie z rurką czy tłumikiem jest o niebo lepsze