Siema
16515 P0131 Obwód czujnika O2 – niskie napięcie (bank 1 czujnik 1)
Czyżby sonda do wymiany?Chodzi o tą przed katem?
Printable View
Siema
16515 P0131 Obwód czujnika O2 – niskie napięcie (bank 1 czujnik 1)
Czyżby sonda do wymiany?Chodzi o tą przed katem?
Wczoraj dostałem się do licznika (dwie śrubki pod zaślepką - jakie to proste)Cytuj:
Jak zlikwidować błąd związany z "Czujnikiem poziomu paliwa – G"
1 Faults Found:
00771 - Fuel Level Sensor (G)
29-00 - Short to Ground
Odłączyłem, kość przy liczniku i przy czujniku, przewody łączące są OK - nie ma na nich zwarcia. Podłączyłem wszystko wykasowałem błąd i było wszystko w porządku, za jakiś czas znowu kontrolka zaczęła świecić i kicha.
Czy może to być spowodowane ustawieniami w 17 module (Instruments)?
U mnie można modyfikować tylko te kanały:
19, 30, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 48, 60
Czy mógłby ktoś sprawdzić jakie ma tam ustawione wartości?
Silnik:
1.9TDI ALH
Moruso u ciebie jest chyba tylko jedna przed katem własnie i albo padła albo masz gdzies zwarcie do masy.
A3_Konin albo masz gdzies zwarcie do masy moze sie gdzies przewód przetarł albo masz uszkodzony czujnik sprawdz opór na czujniku jak zdejmiesz wtyczkę ma byc ok 57 przy pustym i 280 przy pełnym. ustawienia nie maja tu nic do rzeczy
[QUOTE=sparky;217156]Moruso u ciebie jest chyba tylko jedna przed katem własnie i albo padła albo masz gdzies zwarcie do masy.
Siema.Orientujesz sie może jakie powinno być napięcie na sondzie i opór na poszczegółnych pinach to bym sprawdził miernikiem;)
Jakby ktoś potrzebował.Napięcie na sonde powinno być 12V,w 4 przewodowej 2 białe to grzałka,szary i czarny to zasilanie sondy;)
mam pytanko odnosnie mojego a3 tdi 90 KM 2000r. wydaje mi sie ze jest dziwnie zdławiony po przekroczeniu 3 tys obrotów. Może to byc wina softu fabrycznego?
Witos - ten wątek jest w celu wyjaśniania błędów VAGa - podepnij i zobacz co Tobie pokazuje. Może Ci się notlauf włącza - wtedy na pewno będziesz coś miał w VAGu.
Bo takie ogólne pytania jak zadałeś, to raczej nie na ten wątek.
witam
prosze o wyjasnienie
Wlasnie podlaczylem Vag-com no i pomijajac fakt ze nie moge zrobic pelnego testu, to i tak na poczatku mi wywalił taki blad:
VAG-COM Version: Release 409.1-S
Chassis Type: 8L - Audi A3/S3
Scan: 01,02,03,08,15,17,22,35,37,45,54,55,56
-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine
Controller: 038 906 018 BP
Component: 1,9l R4 EDC G000SG 2110
Coding: 00002
Shop #: WSC 00012
1 Fault Found:
01282 - Intake Manifold Flap change-over Valve (N239)
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
Readiness: N/A
-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes
Controller: 1J0 907 379 H
Component: ABS/EDS 20 IE CAN 0001
Coding: 13304
Shop #: WSC 06435
No fault code found.
Moze mi ktos powiedziec co to znaczy?
na autoelektronika w dziale silnik znalazlem takie tlumaczenie bledu:
Zawór N239 przełączania klapy kolektora ssącego. Przerwa lub zwarcie z masą. Zwarcie z potencjałem plus.
Jesli to jest to, w takim razie moze mi ktos powiedziec czy to cos powaznego i czy sam moge to naprawic. Prawde mowiac to nie rozumie nic z tego bledu :/
z gory dzieki za pomoc
Marqs, masz coś nie tak z tym zaworkiemzaznaczonym w kwadrat:
http://pics.tdiclub.com/members/DEZL...r%20valve3.jpg
Albo on jest uszkodzony , albo przewody idące do niego są przerwane.
potrzebuje pomocy -wyskoczyl blad 00588 zapłonnik poduszki kierownicy i po skasowaniu nadal powraca gdzie szukac przyczyny?
a poduchy masz całe ?
miałeś to wcześniej czy nie ?