fakin szit dlaczego wszystkie fajne felgi nie pasują do do mojego auta... ?! :confused: (sory za OT)
fakin szit dlaczego wszystkie fajne felgi nie pasują do do mojego auta... ?! :confused: (sory za OT)
ale do tego zestawu, który podałeś wkładasz odboje i jest do przeżycia
4fly, jakie zawieszenie?
Tapatalk
PamaB nie jest to seria. obnizone ale nie wiem ile (?)
moniapeluk odboje? to ET się jeszcze zmniejszy. dobrze myślę?
et się nie zmniejszy. mylisz odboje z dystansami.
dystanse wypychają całe koło na zewnątrz, odboje zakłada się na amortyzator i zawieszenie jakby mniej pracuje, i koło nie "dobija" o nadkole
wszystko stało sie jasne :) dzięki
takie odboje znalazłem:
http://farm6.static.flickr.com/5192/...9cc0501f_z.jpg
będą pasowały? ;)
przepraszam za OT. nie moglem się powstrzymać...
Wazne pytanie,,
sprawdzone ma ktos komplet na 8P wersja Ambition
ROZMIAR
8,5x18" ET55
ROZSTAW
5x112
Opona 235/40/18
Witam. Mam do kupienia oryginalne felgi w rozmiarze 7,5X18 et54, to że podejdą i nie będą obcierały to już sobie wyczytałem..
Ale co w przypadku jeśli gościu ma na nich oponki 215/45 oraz 225/40 też będzie ok przy 4 osobach i kilku bagażach?
Drugie pytanie to które lepiej wrzucić na przód? Mam wersje Ambition więc -16mm
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
nic nie bedzie tarlo, tarcie jest przy duzych felgach i malym et. opony niewiele zmieniaja.
Panowie mam pytanko. Jakie max ET mogę zarzucić do 18x8,5 i ew jaką oponę najlepiej póżniej? Z góry dziękuję:)
z 8,5 bedziesz mial kombinacji co nie miara bo prawdopodobnie bedzie ocierac,
Jakiekolwiek ET? Nakręciłem sie na coś takiego http://www.ebay.de/itm/BBS-CH-R-8-5-...item2ecead5b03 i jak widzisz tutaj masz 8,5 i nie ociera.
- - - Aktualizacja postu - - -
A doradzcie mi, lepiej założyć 18 czy 19? Mam narazie zawias ORI S-line ale myślęo zmianie albo na gwint albo na HR
Panowie dosc pilna sprawa. Powiedzcie mi. 18x8J ET 43 z opona 225 40 da rade wlozyc?
da rade ! :P tyle przymiarek robilem ze spoko bedzie wygladac ;))
Dzieki;)
Witam mam felgi ori z et 54 7.5x18 225/40/18 / zawaias tez ori -15mm (lub s-line nie wiem jak to sprawdzić) .
Planuje kupić dystanse na tył tak , aby nic nie tarło przy komplecie osób i bagażu . Jakie polecacie ? 5mm / 10 ?
zeby poprawic wyglad wizualny to daj 10mm przy takim et mozesz sobie korygowac spokojnie. zejdziesz na et44 i bedzie spoko ;))
To super, a do tych 10 mm śruby też trzeba wymienić ? czy jeszcze orginalne podejdą ?
Motobi17 przy tych felgach daj mu -15mm na tył i 13mm na przod. Sruby odpowiednio dłuższe tył 45mm przod 40mm
Wysłane z mojego iPhone'a
po co takie dlugie sruby , spokojnie starcza 32 ;)
Dopytywałem się już Ciebie Zyzio ale zapytam jeszcze raz dla pewności.
Słuchajcie, mam ET35 przy 8x18.
Przy ET40 już chyba będzie spokój a przód będzie równo z rantem błotnika?
ja u siebie mam et45 tez 8x18 i juz mam mniej wiecej rowno ale felga wystajaca i dlatego, ale u Ciebie tez bedzie spokojnie na rowni
Witam.Mam pytanko.Czy podejdą bez obcierania i bez wystawania do a3 235/40/18 8J ET41
pytanko jest takie:
jakie ET wyjdzie z tej kombinacji:
1-8.5J 19cali ET60+dystans 25mm--jakie to ET??
2-8.5j 19cali ET60+dystans 20mm--jakie to ET??
1. 60-25=35
2. 60-20=40
Audi A3 8p 2006 2,0TDI 170KM 3 drzwi. Kupiłem felgi 17'' 8,5J, do tego opony 225/45/17. Jakie mogę założyć maksymalnie dystanse na przód, a jakie na tył, żeby ładnie wyeksponować felgi, a żeby nie tarło nic? ET 54
mroznygrozny
na przód musisz mieć ET 49 czyli dystans 5mm
na tył musisz mieć ET 40 czyli dystans 14mm
Mam felgi oryginał 18x8J ET54,zawieszenie S-line i tez chciałem założyć dystanse. Doradzi ktoś jakie można włożyć? Myslałem o 15mm ponieważ ET mamy wtedy 39.
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Jak to nie bedzie obcierki? Bedzie tarlo przy wiekszej ilosci osob. To nie kolo 17 cali, gdzie szerokosc jest mniejsza.
Max dystanse 10mm z tylu a i tak moga sie od czasu do czasu pojawic obcierki przy full obciazeniu.
- - - Aktualizacja postu - - -
Coś nie tak piszesz. To z tyłu jest problem z tarciem (czyli potrzebne jest wieksze ET), a podajesz jakby to przod byl problemem.
U mnie przy ori felgach 7.5" 18" et54. Opona 225. + Dystans na tył 13mm i mam delikatne obcierki jak ktoś z tyłu siedzi. Ale da rade jechać :-). nie wiem jak na innym zawiasie.
Przy dystansie 10mm nie powinno być przycierek z tyłu.
Przodu bym nie ruszał
u mnie przy max obciazeniu i 18x8j opona 225/40/18 i et42 nie tarło nic.
jakie zawieszenie? i skoro max obciążenie to rozumiem 5 osób + bagaże?
tak jak czaro pisze, jeśli nie chcesz obcierek to max 10. jak jeździsz sam lub we 2 osoby to możesz dać 15, ale i tak czasem Ci przytrze na dobiciu
jak nie chcesz tarcia to załóż sobie 5 mm.
zauwaz jedno - jaki Ty masz naciag (malutki profil opony) a jaki on bedzie mial. przez maly profil opona inaczej sie uklada na bokach, a tarcie jest wlasnie na bokach.
oprocz tego, konfiguracja 17x8,5cala ET40 odpowiada 18X8,5cala ET40. Kazdy pisze, ze tej kopnfiguracji ET40 obciera.
btw. jechales juz swoim autem w 5 osob w trasie, gdzie sa gorki/dolki?
tak śmigałem w 4 osoby +zawalony bagażnik i zero problemów
wiem iż ocieranie jest tylko na bokach:) przy podanych parametrach również zrobi się delikatny naciąg i powinno być na styk
balon no tak można by dać 40max i po sprawie/jak normalnie dają
8.5J i 225/lekki jest
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/811/5bgf.jpg
Tak, ale kolega ma 17 i tam opona standardowa to 225/45 a nie 225/40
Tapatalk
no tak 17 odczytałem 18
to w końcu 17'' 225/45 8,5J Et54 plus dystans 15 mm będzie tarło? Chodzi o tył w 8p
wg mnie mega trudno powiedziec precyzyjnie w 100proc. ja bym nie dokladal zadnego dystansu.
kilka razy juz podawalem tutaj fajny kalkulator et:
http://www.felgi.pl/narzedzia-do-fel...lator-et-felgi
i teraz mozesz sobie porownywac (oczywiscie profil opony jest tez wazny, bo jesli ktos lamie standardy, czyli zaniza profil w stos. do zalecen, to moze mu nie obcierac - patrz klamamoto)
moja konfiguracja obecna nieobcierajaca na sprezynach eibacha -30: 18x8 ET 47 225/40.
porownujac Twoja, to 1mm felga bardziej wychodzi na zewnatrz. do tego duzy prifl, czyli balon. stad moja opinia w 1 zadaniu... ale nie przymierzalem, tylko analizuje na sucho.
Załącznik 12293
będzie. tył będzie praktycznie na równi z nadkolem, co w połączeniu ze znikomym naciągiem i baloniastą oponą będzie powodowało tarcie.
tak jak Ci czaro10 rozpisał, nie dokładaj dystansu jeśli nie chcesz tarcia, bo obecna konfiguracja jest raczej bezpieczna.
wszystko zależy od rantu ochronnego na oponie, u mnie na 225/40/18 x 7,5j ET54 + dystans 15mm ~ET39 zupełnie nic nie tarło przy 5 osóbach, opony Michelin Pilot Alpin 3
Przy BBS CH 18x8 Et50 + 15mm dystans czyli praktycznie ET35 + Michelin Pilot Sport 3 225/40/18 + spory rant ochronny - komplet 2 osób na tyle i obcierka dosyć spora o plastik łączący zderzak z błotnikiem. Trzeba było zejść dystansem na 10-11mm.
Przy BBS CH-R 19x8,5 ET40 + Kumho ECSTA 225/35/19 + mały rant ochronny na tyle z wykręconą śrubą od łączenia zderzaka z błotnikiem nie ma tarcia, wszystko chowa się idealnie.
Wszystko zależy od naciągu opony i jej rantu ochronnego, dlatego nie ma reguły bo każde koło z tym samym ET i szerokością będzie inaczej się układało na feldze i to może powodować obcieranie lub może powodować radość na buźce :)
Kurcze to ja mialem 9j et 52 i 225/35 i z przodu trzebabylo dac po 1mm dystansie a z tylu spoknie moznaby dac po 15mm i wg mnie nic by nie tarlo (pomijam brak gleby ale na serii zawieszeniu to nie ma szans zeby cos przytarlo)
w tym sezonie przyatakujemy 10j19 na tyl, zobaczymy co z tego bedzie - na pewno zdam relacje