Moim zdaniem 205 będzie dużym balonem nafeldze 15". Pewnie szerkość masz 6"?
Ja na 7,5 " szerokości mam 205 i taki lekki balon sie zrobił..
Printable View
Moim zdaniem 205 będzie dużym balonem nafeldze 15". Pewnie szerkość masz 6"?
Ja na 7,5 " szerokości mam 205 i taki lekki balon sie zrobił..
Flito to standard. Nie wiem dlaczego tak jest ale dużo osob pisze ze 205/50 r17 na 7.5 j robi sie taki duzy rant. U mnie na takie samej feldze 225/45 rant jest delikatny tak ze mozna felge porysowac i opona na równo z felgą.
Konkretne pytanie: potrzebuję komplety 4szt. opon letnich do mojego Audi - R18/225/40 - chyba 92Y. Chcę wydać maksymalnie coś w okolicach 2kPLN. Co możecie godnego polecić? Tak się zastanawiam nad CONTINENTAL SPORT CONTACT, ale czekam na Wasze zdanie.
Ja smigam na Rainsport3, jezdzi sie calkiem przyjemnie.
w jakim rozmiarze jeździsz ?
Wylatuje się na nich z ronda ;)
Ktoś coś o oponach AVON? Pytam z czystej ciekawości. Nic nowego, żadna chińszczyzna a cisza o nich.
myślę że robax dobrze to ujął heheheh bo może co nieco powiedzieć :P
ale tak na serio, to jeździłem zarówno na nowych dunlopach i nowych conti.
Conti na deszczu nie istnieje jak dla mnie... Dunlop dużo lepiej sobie radzi.
Zakręty biorę z dużo większą prędkością na Dunlopach, i auto nie ma tak dużej tendencji do wyjeżdżania przodem. Hamowanie z butem w podłodze z prędkości rzędu 50-90km/h dużo później załącza ABS. No i przy pełnym bucie na dwójce pojawiła się trakcja, oczywiście zależnie od rodzaju asfaltu, gdzie w conti na każdym rodzaju asfaltu, trakcja się gubiła przy pełnym bucie.
Rozmiar to 225/45/17, zawieszenie jeszcze daję rade, moc wg hamowni 225km, FWD.
Teraz tylko pytanie czy tak samo dobre są Dunlop Sp Sport maxxx RT. Są troche tańsze w tym rozmiarze co szukam (225/40R18 )
które można kupić za 480zł, XL i MFS bo to też ważne.