-
Panowie ręce opadają... w kontynuacji poprzedniego posta juz sam nie wiem co myśleć... :
8L0820043M - działa podświetlenie klawiszy normalnie ale wyświetlacz słabo (być może klimatronik wyposażony był w tzw. fotodiodę której ja nie mam)
8L0820043B - działa super wyświetlacz ale nie działa podświetlenie klawiszy (u mnie podświetlenie klawiszy włącza się po zapłonie)
8L0820043D - działa podobnie jak 8L0820043M czyli działa podświetlenie klawiszy normalnie ale wyświetlacz słabo
jestem w kropce bo nie wiem o co kaman... :(
ciekawostka :
jak wepnę klimatronik 8L0820043D do audi kolegi z podświetlaniem klawiszy z włącznika to klimatronik świeci tak jak bym to chciał u siebie i tak jak jest w ORI czyli wyświetlacz bardzo mocno a klawisze słabiej równo z klawiszami w konsoli, tyle że u niego te klawisze klimatronika świecą się cały czas i nie da się ich wyłączyć włącznikiem świateł - czyli też tak jakbym chciał to u siebie bo u mnie wszystkie klawisze w konsoli zapalają się po kluczyku...
ręce mi już opadają... ma ktoś jakiś pomysł? sprawdziłem już wszystkie 3 dostępne klimatroniki do a3 8L
czy ma ktoś może SCHEMAT króry pin odpowiada za "+" klawiszy a który "+" wyświetlacza... no normalnie już nie mam pomysłu.
teoretycznie wszystko działa, klima chłodzi, ale męczy mnie ten wyświetlacz że nie jest jak w ORI... :(
-
Siemka. Mam pytnko. Jak za pomoca Vaga sprawdzić dlaczego klima nie dmucha pełną parą ???
Pomógł by mi ktoś w tym ?
-
Słuchajcie słuchajcie, ostatnio robi się dość zimno i kiedy wsiadłem do Toyoty rodziców i ustawiłem sobie przyjemne 27 stopni na klimie to od razu z kratek zaczęło dmuchać ciepłe powietrze, w mojej a3 ciepłe powietrze zaczyna dmuchać dopiero kiedy silnik się zagrzeje. To, że moja klima nie chłodziła to wiedziałem ale okazuje się, że ona nawet nie grzeje... Co Ciekawe ustawianie temperatury coś daje bo kiedy dam 28 stopni to o ile silnik się zagrzał to faktycznie daje ciepło a jak zmniejszę temp to faktycznie dmucha chłodniej.
Koniec końców, klima nie grzeje ani nie chłodzi mimo, że jest nabita. Macie jakieś pomysły co to jest oraz ile będzie kosztowała naprawa? Mam 2 polecone serwisy ale nie pojadę dopóki nie będę wiedział czy muszę rozbić skarbonkę czy nie ;)
-
Chyba normalne, że zaczyna lecieć ciepło, kiedy nagrzeje się silnik :P Chyba, że masz jakieś webasta czy inne takie cuda.
-
no ale w toyocie żadnego webasta czy coś nie ma a mimo to bardzo szybko zaczyna lecieć ciepłe powietrze a u mnie muszę marznąć przed dobre 5km ciągłego dopierdzielania do 3tyś obrotów, żeby szybciej nagrzać silnik.
-
W moim 1.9 TDI ciepłe powietrze leci solidnie po jakiś 3 km
Temperatura na zewnątrz koło 5 stopni
Obroty silnika max 2300
Temperatura na climatronicu 27
Możesz sprawdzić czy masz odpowiednią ilość płynu chłodzącego lub układ chłodzenia nie jest zapowietrzony.
Generalnie diesel wymaga trochę więcej cierpliwości w kwestii temperatury ;)
-
Panowie powiedzcie mi jak wyjąć panel klimatyzacji w a3 lift ?? nie chce niczego połamać ale już z 3 godziny siedze przed panelem i nie wiem za co sie zabrać... jak wyciągnać krok po kroku? chce właśnie wstawić klimatronik z siedzeniami podgrzewanymi funkcją.
-
-
Panowie wracam do problemu z podświetleniem klimatronika. Otóż gdy wejdę w menu serwisowe to wszystko świeci jak powinno czyli mocniej wyświetlacze a słabiej przyciski. Jednak gdy wyjdę z menu serwisowego to wyświetlacze przygasają i świecą słabo równo z przyciskami... Ma może ktoś pomysł jak to rozwiązać? Brak mi już pomysłów...
-
Tak ma być. Ja miałem tak samo w dwóch różnych klimatronikach