aha dodam że jak włączę klime nieważne kiedy cały czas się kręcą bez przerwy dwa wentylatory
Printable View
aha dodam że jak włączę klime nieważne kiedy cały czas się kręcą bez przerwy dwa wentylatory
Witam Mój problem polega na tym temparatura na dworzu -2 ,temp na blacie 90stopni uzyskuje dopiero po przejechaniu ok 14km czy to normalne w tdi? symbol silnika ahf czy sa u mnie jakies po0dgrzewacze? TERMOSTAT WYMIENILEM wiem ze mam walniety czujnik temperatury zewnetrzneja ale on chyba nie ma nic z tym wspolnego?
Witam,
Po jakim czasie temperatura powinna sięgnąć 90stopni przy zewnetrznej -2?
u mnie po ok 10km dopiero sie podnosi.... Natomiast w moje a6 2.5tdi po 10km juz jest ladne 90
termostat wymieniany, 1.9tdi asz
disel długo sie rozgrzewa i zeby na liczniku mieć 90 stopnie ma wpływ na to wiele czynników
głównie ogrzewanie
parkowanie na noc pod chmurka
styl jazdy
wiatr
stanie w korkach itd
a gdzie jest czujnik temp w 1.9 tdi atd ?
z lewej stronie silnika na wezu za glowica
Witam, mam A3 1.9 TDI, 101KM, 2001r
kiedy odpalam rano przy obecnych temperaturach świeci mi się kontrolka temperatury wody i piszczy sygnał dźwiękowy. Dzieje się tak 1 może dwie minuty po odpaleniu i potem już nie. Generalnie auto strasznie wolno mi się nagrzewa baaardzo rzadko łapie 90C, właściwie maks to 80C. Żeby pokazał 90C muszę przez kilka minut pokręcić go do 4000 obr. Poziom płynu chłodniczego jest powyżej minimum, ma ktoś jakiś pomysł, czy jechać prosto do serwisu?
Czyli to normalna sprawa i mogę tak jeździć?
Wielkie dzięki
Pozdrawiam
tak
mozesz dolac plynu jak ci to przeszkadza