-
Witam mam problem z pompką. Otóż nie działało zamykanie, kupiłem kompresorek, wszystko złożył mi elektryk do kupy. Niby działa, ale przy zamknięciu buczy 15 sekund jak wczesniej, ale klapka od wlewu paliwa zamyka sie i otwiera, zamki w drzwiach juz nie. Co to może byc? Od czego zacząć grzebanie?
-
Może przewód ciśnienia jest gdzieś pęknięty, ale trudno mi powiedzieć jak te przewody idą ;/
-
Chyba bede musiał to komus oddac do roboty bo ja jestem noga od tego :/
-
Witam, mam pytanko, pisałem już, że mam pompke o nr 8D0 862 257 B, i ciężko takową dostać, a może wie ktoś jakim numerem można byłoby zastąpić taką?
-
-
Ciężko takową dostać w rozsądnej cenie miałem napisać :D 350 - 400 zł to trochę sporo, zważając na to, że te z innymi oznaczeniami są nawet dwukrotnie tańsze.
-
Panowie , u mnie nie działa centralny tak jak powinien.
Gdy zamykam auto ( z kluczyka ) słyszę jak działają siłowniki, lekko przekręcę kluczyk i już zaryglowane.
Gdy otwieram muszę użyć dużo siły aby otworzyć drzwi, "dzyndzel" podnosi się proporcjonalnie do przekręcenia kluczyka.
Wygląda to tak jakbym go podnosił kluczykiem bez pomocy siłownika. Otwierają i zamykają się wszystkie drzwi, bagażnik i klapka od wlewu.
-
Witam wszystkich, którym elektromechanicy zryli beret na gruncie: Zdalne sterowanie zamka centralnego.
Autko kupiłem z nie działającym zd. ster. bo niby,że "bateria albo cuś" Trzech elektromechaników diagnozowało ale żaden nie ma zamiaru naprawić (albo nie chcą się za to brać) a ja tematu nie ogarniam. Dlatego też proszę o pomoc.
diagnoza: pompka do wymiany- że niby kluczyk działa ale pompka go nie widzi. I co ja teraz mam zrobić jeżeli dwóch nie odbiera telefonów a trzeci- Niby, że chce pomóc ale na tym koniec. Bo ogólnie wszystko jest owiane tajemnicą.
Moja pompka to: 8d0862257c więc wiem sporo, ale niestety nie wiem:
1. czy pompka jest ori tj. od tego auta fabryczna czy może handlarz wrzucił co miał żeby sprzedać
2. czy jeżeli ori to czy jest sprawna czy nie
3. a może ten typ pompki nie obsługuje zd. sterow.
4. nie wiem też na jaki model pompki można ją zamienić
5. pewnie wynikną jeszcze jakieś wątpliwości związane z moją niewiedzą.
Czy ktoś może mnie naprowadzić?
Jestem gotów kupić na allegro chiński sterownik ale czy da się go zamontować w tylnym nadkolu tak żeby naprawić to czego pompce "brakuje" I żedy sterować centralnym z poziomu pompki tak, żeby nie budować nowego układu el. jak w autach, które zdalnego sterowania nie mają (bo ja zakładam, że u mnie było ale się zepsuło:confused:)
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
Wersja z "C" jest pompką produkowana krótko, bo miała jakieś problemy. Możesz kupić każdą pompkę od A3 8L, najlepiej jak ktoś ma komplet z kluczykiem z jednego auta (np. Buzz-astral, lub na alledrogo). Wtedy zamianiasz pompki miejscami i w Twoim kluczyku zmieniasz tylko "dupke", czyli pilot. I viola :)
@ sensi, nigdy nei zwrociłem uwagi na to czy dłużej się otwiera niż zamyka ;/ A sprawdzałeś wszystkie przewody ciśnienia?
-
Ja mam ciekawą przypadłość.
Gdy kupiłem autko w styczniu okazało się, że gdy zimny to nie otwierał się bagażnik i drzwi pasażera.
Drzwi kierowcy i wlew paliwa działał cały czas prawidłowo. Nie było żadnych innych dziwnych zachowań typu długie buczenie czy coś.
Gdy autko się rozgrzało wszystko działało normalnie. Teraz mamy lato i cały czas wszystko działa w 100%. Ciekaw jestem co było przyczyną. Czy tam są dwa osobne układy czy coś? I przy zimnej elektronice coś nie stykało i drugi obiek się wcale nie włączał?
Auto stało 3 miesiące zanim je kupiłem, było dużo wilgoci, może to też była przyczyna. Cóż trzymam kciuki żeby podczas przyszłej zimy już nie było takich akcji. Ale tak czy siak ktoś wie o co może chodzić? Wszystkie węże są OK bo nikdy nic nie syczało ani nic. I teraz nie ma problemu.