Dzięki.
Jednak skłaniałbym się ku temu Re Audio, jest ogólniej dostępne.
Tylko jaka wielkość do A3, 20cm wystarczy czy 25 lub 30?
I jaki wzmacniacz wtedy to dobrze pociągnie?
Printable View
Ogólnie rzecz biorąc to 20cm jeśli chcesz upakować to w skrzyni zrobionej samemu albo kupionej dedykowanej z firmy Basser do A3. Można zrobić skrzynię w miejsce koła zapasowego na wymiar z żywicy oraz mdf i wtedy 25 lub 30 co wolisz. A jeśli decydujesz się na skrzynię z głośnikiem jako gotowy zestaw stojący w bagazniku to 25 lub 30cm wybierz co wolisz. Ze wzmacniaczem nie pomogę, ale jeśli już kupisz głośnik to każdy sprzedawca ogarniający car audio zaproponuje Ci jakiegoś sensownego chinczyka, żebyś zmieścił się w budżecie. Albo poszukaj gotowych zestawów takich jak np ten:
http://www.neoncars.pl/index.php?act...&id_asort=4866
Cześć.
Planuję wymianę radia i głośników w moim A3 8L lift. Aktualnie posiadam Clariona ze zmieniarką w bagażniku i ori głośniki w przodzie. Zamierzam kupić głośniki Phonocar 13 cm. Jeszcze nie zdecydowałem się co do radia i tutaj pojawia się moje pytanie. Co sądzicie o tym Sony ? Czy nie będę miał żadnych problemów z podłączeniem go ? Aktualnie Clarion podłączony jest dwoma kostkami iso.
Witam,
Trochę czytałem, ale nie mogę do końca znaleźć odpowiedzi które mnie nurtują, a jest tu sporo tęgich mózgów którzy znają się na rzeczy. Ktoś może mi pomoże.
Mam 8l 5D 4 głośniki i oryg. subwoofer w nadkolu. Radio to concert z podłączeniem CONNECTS 2 na pendriva i karte, który zamontował poprzedni właściciel.
Padł mi procesor w radiu. I chcę zmienić na nowe, najlepiej już na jakieś niefirmowe audi zapewne z czerwonym podświetleniem. Żeby to miało ręce i nogi.
Ale posiadam też głośniki Hertz'a HSK 165, które się kurzą w piwnicy. I teraz nie wiem co robić.
Można je umieścić w tylnych drzwiach. Tylko tutaj pytanie jakie radio to pociągnie? Czy w ogóle jest sens to tam wpychać bo nie będzie różnicy w graniu. Czy nie lepiej deczko pogrzebać z przodu i je tam wsadzić.
Ale z drugiej strony nie chce zmieniać suboofera i w takim wypadku wersja z tymi głośnikami z przodu w ogóle odpada. Nie jestem zapalonym audiofilem, może dlatego ze mam ograniczony budżet :P
Chciałbym przeznaczyć około 600zł na radio i ewentualne zmiany. I ciekawi mnie czy będę potrzebował montować jakiś adapter żeby zamontować radio.
Jak ktoś to przeczytał i ma jakiś pomysł jakby On to rozegrał to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam
To najlepsza opcja
- - - Aktualizacja postu - - -
Kupisz adapery pod nie ori radio i bedzie smigał
- - - Aktualizacja postu - - -
Dorzuc troszke i bierz clariona CZ703E masz tam wszystko i pozniej nie bedziesz radia zmieniał
Dzięki,
Rozumiem że na tym clarionie i na wzmacniaczu w tym subie pociągne te 4 głosniki 165 i sam sub ?
siema
panowie pomocy potrzebuje sub,wzmak do skrzyneczki nad lewym kolem (tylko 8litrow) i niekoniecznie musza mnie slyszec na osiedlu poprostu, wymienilem zrodelko na nieorginalne i cos poszlo nie tak tyl 1 dzien gral ale juz nie gra :)
z przodu jest dls B6A 50rms(wyciszone dynamatem), ze wzgledu ze gralo pod radiem i tak zostanie ,chyba ze ktos zaproponuje wzmak 4kanaly to sie zastanowie :)
z gory dzieki i pozdro :)
-mozebyc takie cus The Punch P200-2 ?
Panowie miał ktos z Was radio Clarion DXZ868RMP lub CLARION DXZ-778R Mozecie cos napisac na ich temat ktore jest warte?Ewentualnie minusy. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
mialem kiedys 958 i 858 i obydwa byly ******ste w 958 poszedl naped a 858 wlasnie sprzedalem kumplowi z pracy za 500 zeta z montazem i juz za nim tesknie :) prawdopodobnie 868 gra podobnie wiec ja polecam :)
868 jest dotykowy,nigdy nie mialem do czynienia z takim radiem i mam pewne obawy.Dlatego moje pytanie czy ktos z Was posiada takie i moze polecic lub tez nie.