A mogę tak jeździć do lata czy będzie mi to ciągnęło za sobą kolejne usterki?
Printable View
A mogę tak jeździć do lata czy będzie mi to ciągnęło za sobą kolejne usterki?
Smigaj, tylko nie zalaczaj klimatyzacji.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Hej wiem , że pewnie było ale już mnie glowa boli od czytania setek postów. Mam pytanie: jest zimno na dworze około 6-7 stopni, włączam klimę na auto - włączają się oba wiatraki, nie jestem w stanie ich zatrzymać ręką - dobrze?
Silnik sie nagrzał , ma 90 stopni - wiatraki dalej chodzą. Klima ustawiona na 22"C. Dodam tylko, że wolno mi się silnik grzeje przy takich ustawieniach, potrzebuję ponad 20 km żeby zdobyć 90 stopni a i tak je gubię jak stoję w korku. 2 termostaty wymienione, nic sie nie zmienia. Nadmienie ze silnik w 11-12 km lapie temperatre gdy mam wylaczone calkiem grzanie ale po 40 km trasy z 90 w 4 minuty spada do 78-79 stojąc w korkach. auto juz wtedy nagrzane, klima na 3-4 kreseczki mocy pracuje a strasznie duzo ciepla zabiera silnikowi... moze przez te chodzace wiatraki non stop? Na econie nie bede jezdzil bo mi wtedy podgrzewacze plynu nie wystartuja.....
Jak wylaczysz klime to oba wiatraki nie beda chodzic
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Witam. Mam problem z nawiewem w aucie. Moje auto to a3 1999r z automatyczna klimatyzacja. Mój problem polega na tym , że po nocy rozładował mi się akumulator, wyjołem naładowałem , po naładowaniu włożyłem do auta i zauważyłem pracujący wentylator na pół skali temperatura Hi , bez ustawienia na żadne kratki i lekkie podświetlenie. Po włączeniu zapłonu zapala się jasno a pracował tak samo , po wyłączeniu zapłonu kluczyk leży na siedzeniu a wentylator się właczą i wyłącza a spod maski dochodziło pykanie . wiecęj narazie się to nie powtórzyło ale nie chciał bym rano wstać do pracy a tu zonk aku rozładowane. Spotkał się ktoś z takim problemem ?? Z góry dzięki ;)
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
witam, musiałem wymienić wentylator nawiewu. Po wymianie mam wrażenie, że jest głośny. Może jestem tylko przewrażliwiony? Poniżej w linku filmik jak chodzi ten nawiew. Chodzi mi głównie o to, że kiedy on pracuje słyszę dosyć głośno silniczek wentylatora. Wentylator jest firmy Meyle. W oryginalnych wentylatorach też tak słychać ten silnik?
https://youtu.be/3GaCnFcFz7s
Wazner mi się wydaje , że jest ok.
Siemanko, przekopałem wielokrotnie forum więc jeżeli temat był gdzieś poruszony (w miarę aktualnie) to proszę linka.
Jestem posiadaczem audi a3 8l z roku 98 silnik 1.6 AKL, odkładałem na nią dwa lata i kiedy się napatoczył już dobry egzemplarz bez dłuższego zastanowienia kupiłem (pierwsze auto), tylko jest małe ale - brak klimatyzacji, na początku stwierdziłem, że jakoś dam rade bez - będzie spoko w końcu już nie będę musiał jeździć komunikacją miejską. Po pierwszych upalnych wakacjach trochę tego żałuję. Przechodząc do sedna sprawy - chciałem się dowiedzieć mniej więcej jak się mają finanse jeżeli chodzi o zakładanie klimatyzacji, może być manualna. Wiem że taniej wyjdzie sprzedać i kupić z, ale nie chciałbym się rozstawać tak szybko ze swoją A-trójeczką. Może polecacie jakieś miejsca? Najlepiej jakby to były okolice Lublin - Kielce.
Pozdrawiam
tu masz wszystko
http://www.a3-club.net/forum/showthr...IMATRONIC-w-A3