Witam, pierwszy raz mam kilmę w samochodzie i chciałbym się dowiedzieć co trzeba wymienić i napełnić, co jakiś okres czasu.
Ile kosztuje tak mniej więcej nabicie klimy i odgrzybienie?
Z góry dziękuje.
Printable View
Witam, pierwszy raz mam kilmę w samochodzie i chciałbym się dowiedzieć co trzeba wymienić i napełnić, co jakiś okres czasu.
Ile kosztuje tak mniej więcej nabicie klimy i odgrzybienie?
Z góry dziękuje.
U mnie w mieście sprawdzenie szczelnosci, nabicie nowym czynnikiem, odgrzybienie i ozonowanie to cena 150 - 200 zł
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
Witam, jak w domowych warunkach sprawdzić obecność czynnik chłodzącego? Rozumiem że wciśnięcie zaworów spowoduje ulotnienie się czynnika (jeśli jest), pytanie czy ten zaworek powinien się lekko wciskać? powinienem usłyszeć syczenie i zauważyć biały gaz?
Są dwa zaworki gdzie podłączają sie przy nabijaniu klimy. Jeden to jest właśnie taki zaworek jak w kole a drugi to taka kulka. Ja u siebie wciskałem tą kulkę i myślę, że dużej siły nie trzeba używać. Co do czynnika to jak jest to zobaczysz i usłyszysz go na pewno.
Ja mam pytanie odnośnie części o nr 1h0820692.
Link: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/...D0mBN0irPpt4ec
Wala mi się to od roku w kole zapasowym i dopiero teraz znalazłem po numerze, że jest to osłona na zawór rozprężny klimatyzacji. Czy ma ona jakieś szczególny zauważalny wpływ na działanie klimatyzacji czy też jest tona zasadzie 'fajnie by było, ale jak nie ma to bez tragedii'?
Ktoś ma to w ogóle założone?
witam, poszuke sprezarki do audi SD7V16 1J0 820 803 A ?
Koledzy mam problem z klimatyzacją w Audi TT ale może tutaj mi ktoś doradzi:
Kilka dni temu nabiłem i odgrzybiłem sobie klimę gdy odbierałem auto wszystko działało bdb.
Dzisiaj jadąc w drogę postanowiłem ochłodzić sobie wnętrze, jednak po włączeniu klimy i przejechaniu kilku kilometrów powietrze zaczęło lecieć ciepłe zdziwiłem się bo sprawdzana była szczelność i po dwóch latach miałem 70% czynnika wiec podobno dobry wynik...
Dzisiaj Dokładnie sprawdziłem objawy i jest tak.
Po odpaleniu auta włączam klimę wszystko zaczyna ładnie chłodzić ale po kilku minutach zaczyna lecieć ciepłe powietrze mimo ze sprężarka i oba wiatraki działają dalej sprawdziłem tez te dwie rurki które wchodzą do auta gdy Klima działa to jedna jest lodowata a druga ciepła więc chyba poprawnie jednak po kilku minutach mimo ze sprężarka działa to obie rurki robią się ciepłe !
Aby ponownie Klima zadziałała muszę zgasić auto odczekać parę minut
i dopiero zaczyna chłodzić po czym przestaje i tak w kółko
Oglądałem filtr skraplacza wygląda na dawno nie ruszany
Na dniach podjadę do mechanika jednak chciał bym wiedzieć co może być uszkodzone aby mnie nie skasował kupę kasy
Panowie, taki problem - ciśnienie w układzie książkowe, wentylatory chodzą ale sprężarka załącza się dopiero po jakiś 10-15 minutach od uruchomienia silnika. Jak już się wystartuje to chłodzi też książkowo z termometrem przy kratkach.
Miał koś kiedyś taki problem? Iść w wymianę czujnika ciśnienia 1J0 959 126 czy raczej może być gdzie indziej problem?
Panowie mam taki problem
Po przekręcenu zapłonu załączają mi się wentylatory obydwa na sekunde i wyłączają na sekunde i ponownie ( tak ciągle jest cały czas chodzą )
-Wymieniłem czujniki wentylatora
-Oraz czujnik wskaznika bo walił ścieme
-Sterownik wentylatorów
I dalej to samo, więc szukając dalej odłączyłem czujnik ciśnienia kimatyzacji i przestały chodzić ( wariować ) wentylatory
-wymieniłem też czujnik ciśnienia klimatyzacji i też nic
ale po podłączeniu na nowym dalej to samo ( chodzą wentylatory ) więc odłączyłem i tak latam narazie
dodam, że jak się zagrzeje silnik to wentylatory włączają się normalnie . Problem w tym,że teraz nie chodzi klima bo mam odłączony ten czujnik i nie wiem co dalej , na Vagu nic nie pokazało
-klima nabita
-sprawdzona
Foto czujnika jaki mam odłączony ( z lewej strony)
http://images40.fotosik.pl/1584/e7100a82253ae4eamed.jpg
Tu coś znalazłem
http://www.a3-club.net/forum/showthr...a-kostka/page2
BARDZO PROSZĘ o pomoc co moge jeszcze zdziałać
Witam.
Czy ktoś mogłby mi powiedzieć, jak wyczyścić tą kratkę, co jest zaraz nad klimatronikiem? Chodzi mi o te dziurki nad nim, mam nadzieję, że wiecie o co chodzi, bo ja nawet nie wiem, jak mam to sprecyzować, a widzę, że są tam jakieś kłaczki i strasznie mnie to denerwuje i chciałbym to jakoś wyczyścić.
Pozdrawiam.