Po co miernikiem jak masz waga i napisałem ci w którym bloku sprawdzic czy czujnik prawidłowo reaguje.
Jesli sytuacja ci sie powtórzy to najlepiej od razu podpiac kompa aby zczytac błędy.
Printable View
Dzięki za podpowiedz. Jutro sprawdzę i dam znać.
Nie w 8P, a 8L miałem tak, że jak świeciła się kontrolka świec żarowych - to dokładnie Golem - padł czujnik stopu. Nie ma sensu logowania - u mnie po naciśnięciu stopu - światła po prostu nie świeciły :)
A w Leonie - gdy spaliła mi się żarówka od stopu, to też pokazywała się kontrolka świec.
Błąd jaki pokazał VAG to:
Kontrolka działa normalnie, tj. zapala się i gaśnie. Co jest?Cytuj:
00626 - Glow Plug Indicator Light (K29)
mozesz uzywac dwóch programów, przynajmniej u mnie nic one sobie nie przeszkadzają.
01312 - Powertrain Data Bus
004 - No Signal/Communication
w centralnej elektryce, od czego to bedzie błąd ??
Witam, udało mi się połączyć z silnikiem, ale o co tutaj chodzi, nie mogę wejść w żadne opcje tylko w błędy
Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 06A 906 019 E
Component: 1.6l R4/2V SIMOS 22724
Coding: 0004000
Shop #: WSC 36510
No Faults Found
or DTCs not supported by controller
or a communication error ocurred
Witam,
postanowiłem zabrać się za dodanie pilota w kluczykach do zamka centralnego. Po paru godzinkach walki ze sterownikami, vagiem itd wszystko działa jak należy. VAG wykrywa samochód i wszystkie dane ładnie się wczytują. Wykonałem cały proces dodawania pilota ze strony http://www.vag-com.pl/index.php?mod=site&id=6 . Jedyną działającą opcją było wykorzystanie bloku pomiarowego i grupy 003. Wykazało same zera (0 ; 0000 ; 0 ; 0000). Dalsze kroki nie przynosiły żadnej reakcji.
Wymieniałem baterie w pilocie. Jeden pilot reaguje na przytrzymanie zamykania zamku bezpośrednio w drzwiach co skutkuje zamykaniem/otwieraniem szyb a drugi nie.
Używam VAG_COM_v311.2
Pozdrawiam
(Jest jeden błąd, nie wiem czy ma to znaczenie: 01367 Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak), zamek centralny działa normalnie)
Witam. Niedawno wyskoczył mi check engine. Oprócz tego, że świeci się kontrolka to nic się nie zmieniło. Spalanie w normie (10l w cyklu mieszanym - wyliczone poprzez tankowanie do pełna), żadnych spadków mocy nie zanotowałem. Jeden mechanik powiedział, że nie ma z tym problemu, a świeci się ze względu na ekologię. Błąd ten został wykasowany, ale po jakis 200 km znowu się zaświeciła kontrolka. Po wizycie u innego mechanika dowiedziałem się, że albo katalizator albo sonda lambda jest do zrobienia. Dokładnie nie umiał się określić, ale mówił że jako pierwsza do zrobienia sonda. Błąd jaki się pojawia to "P0422 - katalizator główny (rząd 1): Niedostateczne działanie". Nie wiem, czy mam to robić, czy można to olać bez żadnych konsekwencji? Czy nie będzie to miało wpływu na zużycie innych elementów, czy nie wpłynie negatywnie na silnik? Proszę o pomoc.
Znalazłem jeszcze taką informacje "P0422 - zdolność głównego konwertora katalitycznego do usuwania szkodliwych składników spalin, tzw. współczynnik konwersji (blok cylindrów nr 1) - poniżej wymaganej wartości."