Aaaa kupilem w koncu Bridgestone Potenza Adrenaline RE002 :-)
Printable View
Aaaa kupilem w koncu Bridgestone Potenza Adrenaline RE002 :-)
Ja ostatecznie do a6 kupiłem w sobotę uniroyal rainsport 3. Na tą chwilę zrobiłem 1000km z czego dziś 800 i musze przyznać ze warte swej ceny, gdyż ładnie trzymały przy sporych prędkościach a oprócz autostrady jechałem tez kretymi drogami. Dosyć ciche. Kolejna relacja ja przetestuje je na mokrym.
Dobre opony i mają bardzo dobrą opinię już. W porównaniu do poprzedników, dużo poprawili. Ja bym jednak wybrał Vrede Sportrac 5, mi się przyjemniej na tej oponie śmigało i lepsze wrażenia z pokonywania zakrętów. Na mokrym, też nie ustępowała dużo Rainsportowi, ale jak akurat wtedy szybko nie jeżdżę. ;) Na pewno będzie zadowolony, i ja też potwierdzam, że bardzo pozytywnie ta opona się sprawuje.
Dziś 30km w deszczu zrobiłem, nie szalałem ale pojechałem trochę szybciej w winklach i opona trzymała ładnie, biorąc pod uwagę ze a6 to nie a3. Równie dobrze hamowala a mam porównanie do Infinity i Fuldy, a z tej drugiej też byłem zadowolony.
Również posiadam Uniroyale Rainsport 3 w rozmiarze 205/55R16. Bardzo dobra oponka na mokrym jak i na suchym, przy szybszym pokonywaniu zakrętu słychać jak pracuje, przy agresywniejszej jeździe szybko się zużywa, założyłem w kwietniu, zrobiłem na niej już 5000 km i zostało z 60% bieżnika do ogranicznika, także opony na jeden sezon :)
To nie opona do mocnego jeżdżenia ;) Jak ją słyszysz, to ten odgłos wydaje znikająca opona ;) To raczej do normalnej jazdy guma. ;)
Panowie moglibyście doradzić mi jakie opony wybrać w rozmiarze 195/65 R15? Zastanawiam się nad Dunlop SP Sport Bluresponse oraz Goodyear efficientgrip performance. Czy ktoś z Was jeździ może na nich albo może coś podpowiedzieć?
A czego oczekujesz od opon. Ja na Dunlopach śmigałem i bardzo fajne opony.
Ja również myślałem o Dunlopach z serii SP Sport, ale wulkanizator pokazał mi zeszłoroczny model z paskudnym bąblem po zetknięciu z krawężnikiem. Stwierdziłem, że podziękuję za takie opony i wziąłem Continentale ContiEcoContact 5 (205.55 R16) i sprawdzają się jak na razie bardzo dobrze zarówno na suchej, jak i mokrej nawierzchni.
Mam te sp blue i nie narzekam, już z parenascie razy przy bramkach na autostradzie lub jakiś stacjach przyrysałem krawężnik (biedne fele) i nie ma śladu po nich, nawet jestem mega zaskoczony jak wyciągałem z jednej wkręta, którego gdzieś załapałem i opona z wkrętem trzymała bez problemu 2.3 atmosfery..
Miałem brać contiego, albo goodyeara, ale stwierdziłem, że conti będzie za głośny i jednak ciut niższej klasy, a goodyear patrząc na bieżnik jakoś mi nie podszedł (mowa o wersji asymetric). Tak jak już wcześniej powiedziano, każdy sprzedawca będzie mówił dobrze o tym co chce sprzedać. Ja kupowałem u znajomego to mi pokazał każdą oponę nową i zeszłoroczny model tego producenta, który ma w przechowalni to jednak ten dunlop mnie przekonał ( z resztą jego słowa i testy adac tez). Maniakiem prędkości nie jestem, ale podczas 1tys km pokonanego przez ostani tydzień na morze i powrót, podczas deszczu, na wiglotnej nawierzchni przy ciut szybszej jeździe nie moge powiedzieć nic złego :) Trzymaja się jak moje COnti ts850 w zime ;D Więc z czystym sumieniem mogę te dunlopy sport blue polecić :thumbright: