-
Ja mam z kolei troche inne pytanie. Nie chodzi tu o wybór lamp czy hidów ale o świecenie takich zestawów. Mam lampy soczewkowe DEPO dzielone. Do tego zestaw HID 5000k. Czy w przypadku zamienników jakimi są lampy depo ponad linią załamania i odciecia snopu swiatła ma byc całkowita ciemność ? Przyszło mi to do głowy gdy obeznałem sie dokładnie z ori ksenonami w aucie u mojego starszego. Lampy sa tak ustawione, że lewa swieci wyzej niz prawa dzięki czemu nad linia odciecia lampy prawej jest jeszcze słabe ale jest światło z lampy lewej. Zdziwiło mnie też ze ta lewa lampa swieci bardziej w strone prawą a nie na srodek drogi. Podsumowujac : dzięki takiemu ułożeniu lamp są lepiej doswietlane znaki drogowe i pobocza ale czy taka sytuacja może być tylko przy ori ksenonach ? Kont załamania światła wyglada tak samo jak u mnie na depo. Wiadomo ori to ori ale czy przy tych depo nad linia załamania ma być ciemno jak w dup... ? :P
-
Mam pytanie, kupiłem xenony helli montowane w audi a 3, spryski zrobie, ale czy kiedyś w audi a3 do 2003 był stabilizator, czujnik położenia lamp?
bo nie moge sie doszukać a na diagnostyce jęczą że nie podbjiją...
-
dwa czujniki na wahaczach, do tego centrala sterowania
-
O ja pitole!
ale sie wpierdzieliłem.....
czyli pewnie z 500 trzeba naszykować....
-
no pewnie tak i trochę czasu na podłączenie
zawsze mozesz kupić na allegro system poziomowania jakiś chiński, ale pewne działa :)
-
co za syf!
człowiek sie rzucił na homologowane xenony żeby być bliżej prawa, a tu taka niespodzianka. FAK!!!
chyba wypieprz te lampy na śmietnik!!!!!!!!!!!!!
co za masakra.
dzieki za pomoc.
-
http://allegro.pl/zestaw-samopoziomo...437479438.html
np co? takiego??
Ja bym to ola? ;). I tak masz ori xenon, kt?ry ?adnie ?wieci a nie jakie? niebieskie hidy 6000 czy 8000K. No chyba ?e bardzo chcesz mie? samo poziomowanie.
-
nie no nie chce sie pitolić z badaniami technicznymi i jakimiś policjantami.....
to poziomowanie wogle nie jest mi potrzebne do szczęścia
a oni są wogle w stanie sprawdzić czy jest to poziomowanie?
szukałem na allegro i kiepsko z tym towarem - nawet jak bym chciał zarzucić
-
zmien stacje diagnostyczna
jesli masz dobrze ustawione swiatla to rzadko ktora sie czepia czy masz samopoziomowanie
a policja to juz wogole tego nie przywiazuje wagi
wszystko wziete z mojego doswiadczenia
mam tak samo ori ksenon+spryski
-
zgadzam się z domelem ba, niektóre nawet puszczają hidy. A Ty masz naprawdę fajny zestawik i do tego wszystko ori plus spryski.