Najłatwiej to chyba będzie wyjąc popielniczkę odkręcić za nia śruby, wyjąć radio wykręcić śruby i wyjąć całą ramkę wyciągając od dołu
Printable View
Najłatwiej to chyba będzie wyjąc popielniczkę odkręcić za nia śruby, wyjąć radio wykręcić śruby i wyjąć całą ramkę wyciągając od dołu
czy po wlaczeniu klimy powinny wlaczyc sie wentylatory na duzej predkosci czy mniejszej ?
czyli napiecie na pin 1/4(mala predkosc) czy pin 2/4(duza predkosc)?
http://ac.moto.net.pl/2013/jeszcze29/moto-10068.jpg
kadlubek, jak masz "auto" to sam dostosuje moc nawiewu, a przy manualu zacznie wiać od najmniejszej...
Ja mam pytanie, co jaki czas odgrzybiacie swoje klimatyzacje? Takie pytanie retoryczne, by zadbać o wasze zdrowie ;) hehe
nie chodzilo mi o nawiew Vagmax, tylko o wentylatory przy chłodnicy ...
Witam
Mam pytanie ile wchodzi czynnika do klimatyzacji do Audi s3 8l. Bo nie mam karteczki na masce. Prosiłbym o pomoc.
Witam wszystkich forumowiczów,
w piątek zabieram się do wymiany parownika (chłodniczki - różnie na to mówią). Znajduje się to w każdym bądź razie w takim miejscu że muszę całą deskę rozbierać. I teraz pytanie: czy lepiej kupić nówkę sztukę nieśmiganą i oryginalną, tańszy zamiennik czy używkę? Oczywiście że wiem że najlepiej nowe i ori ale czy to jest taka część że się zaraz zepsuje czy pochodzi trochę? auto z 96 r. więc też nie wiadomo ile jeszcze pociągnie, na razie nie miałem z nim większych problemów, brak klimy w lecie jest trochę uciążliwy ale da się żyć.
postaram się robić jakieś zdjęcia na bieżąco w trakcie wymiany to może w dziale warsztat będzie instrukcja ściągania deski (bo nie widziałem) i wymiana tego parownika.
adrian_73
"Mam pytanie ile wchodzi czynnika do klimatyzacji do Audi s3 8l. Bo nie mam karteczki na masce. Prosiłbym o pomoc."
u mnie całkowicie nabita miała 650 (tylko nie wiem jakich jednostek, ml?) a po weekendzie jazdy zostało 480 (przez nieszczelność koło tego parownika właśnie...). tylko że to dla a3 8l.
Klima nabita (nowy czynnik, UV i olej) - po załączeniu klimy obroty znacznie spadają, po czym się wyrównują ale silnik ma zdecydowanie ciężko pracować:/ Czyżby sprężarka była na wykończeniu?
gdzieś kiedyś czytałem że po włączeniu sprężarki silnik dostaję takiego obciążenia jakby wsiadły 4 osoby do auta :) także wydaje mi sie że to normalny objaw...