witam!!
ktoś może przerabiał temat domontażu parownika klimatyzacji w 8L?? a jeśli nie to w jaki sposób do niego dostać sie??
ps: musze cały kokpit ściągać??
Printable View
witam!!
ktoś może przerabiał temat domontażu parownika klimatyzacji w 8L?? a jeśli nie to w jaki sposób do niego dostać sie??
ps: musze cały kokpit ściągać??
Lukasz_S1, Tak, musisz cały kokpit ściągac i wyjąć nagrzewnice a potem ja rozebrać,
kilka zdjec mam z podobnych czynności w "moim AGU" jak bys chciał zobaczyc jak to wygląda.
witam koledzy mam takie male pytanko do was :) jak wylacze klime to mi z nawiewow troche swmierdzi powietrze?? czemu taki niemily zapach sie wydobywa???
przez wilgoć, musisz zdezynfekować/odgrzybić klimatyzację. Możesz to zrobić sam, kupując odpowiedni preparat.
Ktoś próbował samemu odgrzybiać klimę? Preparatów jest całkiem dużo, ale nie jestem pewny ich skuteczności. ewentualnie który wybrać? W moim przypadku nie jest źle, czasami minimalnie czuć dziwny zapach, dlatego nie chcę niepotrzebnie wyrzucać ponad 100zł na odgrzybienie. Wolałbym spróbować sam, bo koszta były by dużo niższe.
Wiec tak ja przy swojej Audi A3 odkręciłem schowek, wymontowałem wentylator, wymontowałem jakis czerwony czujnik niewiem od czego to był kupiel środek z Firmy WURTH do odgrzybiania klimy i pól opakowania wpuściłem bezpośrednio na parownik czy jak to się zwie chłodnica klimatyzacji. W kazdym razie wszytko działa OK zero nieprzyjemnego zapachu.
Witam... Mam Panowie pewnie problem klimatyzacja,po nabicu i odgrzybieniu postanowiłem sprawdzic w upalne dni klime i po roczarowaniu stwierdziłem że kliam nie chlodzi...Po właczeniu śnieżynki slychać jak sie załacza sprężarka,sprawdziłem również bezpiecznik i jest ok wiec sam nie wiem w czym problem...Po otwarciu klapy zauważylem że po wlaczeniu klimy wentylaotr klimy sie nie wlącza...Moj samochodzik to a3 1.6 z 99r
Witam, bylem dzisiaj w warsztacie - wymienilem wentylatory od klimy, wyserwisowalem wszystko tak jak byc powinno, ale pojawil sie problem.
Mianowicie podczas proby zalaczenia klimatyzacji klapy nie puszczaja zimnego powietrza do kabiny, za to gdy wlaczam tryb ekonomiczny(bez sprezarki) to nadmuch jest. Zaznaczam, ze sprezarka jak i wentylatory chodza, klima jest nabita, odgrzybiona i powinno byc wszystko w porzadku.
Mechanik powiedzial, ze to moze byc problem w zaprogramowaniu klimatronika. Czy komus przytrafilo sie cos podobnego?
Samochod to a3 8P0 20TDi BKD
VCDS w dlon i sprawdz co sie dzieje.