Jakie części są potrzebne co kupić żeby założyć klimatyzację ?:)
Printable View
Jakie części są potrzebne co kupić żeby założyć klimatyzację ?:)
cały wątek/poczytaj i ew.tam kontynuuj
http://www.a3-club.net/forum/showthr...IMATRONIC-w-A3
Witam, mam nieszczelna klime(rurka wychodząca z chłodnicy) i mam pytanie, czy wymiane chłodnicy zrobie sam i czy chlodnica od innych modeli silnikowych bedzie taka sama, sam mam 1.9tdi ASZ;)
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
witam kolegów mam problem z klimatyzacja. klima działa ale.. jak załączę to słychać jakieś pstrykanie jak by się chciała załączyć ale nie mogła. szarpie autem i obroty spadają a powinny wzrastać. i po chwili się przełącza na wiatrak. żeby ja załączyć to już wyczaiłem. muszę jechać dość szybko i po kilku takich powtórzeniach w końcu załapie i wtedy działa jak trzeba dodam ze był wymieniany climatronik dzięki za pomoc
a kółko od kompresora cały czas się kręci ?
Witam mam 2 problemy z klima. Otoz posiadam klimatronik i pierwszy problem jest z panelem wyświetlacz nie działa czasem, uchwyty mocujące są pourywane i nie wiem od czego tak się dzieje że nie działa jak należy. Dodam że wszystkie przyciski działają, przynajmniej tak mi się wydaje. Wyświetlacz szfankuje.
I tu drugi problem jak wyświetlacz akurat działa i nacisnę snieżynkę to nic ani obroty skaczą ani nic. Nie wiem czy sprężarka nie działa czy to wina panelu proszę o pomoc.
Ktoś mi pomoże?
Sam piszesz że uchwyty masz pourywane więc sam sobie odpowiedz... podmień inny sterownik i zobaczysz co będzie się działo. Co do nie włączającej się klimy to powodów może być wiele. Podepnij komputer w pierwszej kolejności i sprawdź błędy. Najprawdopodobniej kompresor daje się we znaki.
tapnięte z S7 Edge
Kwestia uchwytów to inna sprawa. Pytanie dotyczyło czy przez panel może nie działać prawidłowo. Komputer podpinałem i nic nie pokazuje. Mechanik twierdzi ze kompresor padł ale nie jestem przekonany.
Jeszcze pytanie, chodzi mi o ewentualna zmianę na początek sterownika potem kompresora i kwestia taka czy numery na nich muszą być identyczne na tych które planuje podmienić czy mogą się różnić. Czytałem że wielkością rurek i kostka może się sprezarka różnic ale czy tylko? A co ze sterownikiem?
Czujnik sprawny? Bezpiecznik na akumulatorze? Przekaźnik?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka