Paowie mam dylemat z wyborem radia.Zastanawiam sie nad pioneerem P88RS, pioneer 80PRS a clarionem CZ703.Miał ktos z Was do czynienia z w/w? W ktore warto zainwestowac?
Printable View
Paowie mam dylemat z wyborem radia.Zastanawiam sie nad pioneerem P88RS, pioneer 80PRS a clarionem CZ703.Miał ktos z Was do czynienia z w/w? W ktore warto zainwestowac?
Panowie jakie radio AUDI 2din najlepiej będzie grało? mam głośniki zmienione na 165mm i teraz grały pod jakimś tam sony xplodem i mnie to zadowalało, czy jakieś ori radio audi pociągnie je tak samo lub ew lepiej? ;)
witam znalazlem glosnik do kupienia uzywany jest to rockford fogete jakos tak ale model taki p2d2 albo p2d4 wiem ze roznia sie ohm, tylko teraz pytanie
ktory ma ile? czyli jak mam rozumiec to oznaczenia ze 2 + 2 - 4ohm? czy jak? niech mi to ktos wytlumaczy.
bo mam wzmaka stabilnego do 1ohm 1 kanał 600watt rms i nie wiem ktora wersje wybrac glosnika pod tego wzmaka, jedna sztuka uzywana 3dni ta p2d2 a druga tydzien.
ale tu nie chodzi o czas a o te ohm co lepsze do mego wzmaka.
kup D2 , zepniesz cewki równolegle, co da 1 ohm
a mozesz wytlumacz mi ile teraz maja ohm i jak to sie robi te spinki itd.?
- - - Aktualizacja postu - - -
znalazlem cos takiego czy tak mam podlączyć?
http://iv.pl/images/70630150536982723440.jpg
czyli plus i minus mostkuje i tylko tyle zeby miec 1ohm?
U mnie siedzi P88RSII i mogę śmiało polecić.Jest to już wyższa średnia półka i jeżeli reszte osprzetu audio bedziesz miał na podobnym poziomie (odpowiednio zaaplikowane) to gwarantuję że bedziesz zadowolony.Dodam jeszcze że 88rs II lepiej się komponuje w a3 niż pierwszy model(jest czarny i da się w nim wyłączyć całkowicie wyswietlacz)tak że tylko dwie gałki świecą na biało i świetnie to wyglada!
Witam wszystkich! Od niedawna jestem posiadaczem a3, 8l, 3d. Planuję polepszyć dźwięk w moim samochodzie. A więc do rzeczy. Interesuje mnie nowe radio, przednie głośniki, sub, wzmacniacz i okablowanie. Jestem zielony w tym temacie, więc przeczytałem chyba cały dział, wszystkie opinie innych użytkowników co nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Mam jeszcze większy mętlik w głowie niż na początku. Budżet jakim dysponuję to ~900zł. Zależy mi by jakość dźwięku była proporcjonalna do ceny, sub najlepiej włożyć w miejsce ori bose (lewe nadkole). Nad mocą się nie zastanawiałem, 500 powinna wystarczyć. Pytanie tylko czy można tyle wycisnąć z pudła umieszczonego własnie w nadkolu? Można znaleźć w miarę dobre radio z czerwonym podświetleniem, aux, usb za 300zł? Myślałem nad Pioneerem i Kenwoodem.
500 watt ale chyba nie RMS ;p, kenia mozesz wziac, a do tego jbl jakis glosnik niskotonowy wlasnie tam w zabudowe.