Zalecam wspomaganie wosku po myciu auta jakimś QD (quick detailerem) tak jak napisał kolega Sonax brilliant shine detailer sprawdza się bardzo dobrze w polskich warukach pogodowych, ale można użyć innego QD.
Printable View
Zalecam wspomaganie wosku po myciu auta jakimś QD (quick detailerem) tak jak napisał kolega Sonax brilliant shine detailer sprawdza się bardzo dobrze w polskich warukach pogodowych, ale można użyć innego QD.
Z tego co masz wypisane to maszyna chyba do prac wykończeniowych ;]
Czyli Cleaner - Ja używam czarnej gąbki
Black Hole - Czerwonej (Flexipads HEX LOGIC Ultra Finishing 135mm)
I mi się sprawdza na maszynce DA.
Kup sobie dobre Microfibry. Te market-owe to się do niczego nie nadają.
Co do ręcznika to mam "Fluffy Dryer" i zostanie to pewnie uznane za herezje ale jest mi in zbędny.
Mam MF o różnej grubości włókien zależnie od strony.
Przed suszeniem auta wkładam ją wody żeby była mokra. Następnie wykręcam.
Psikam na stronę o luźniejszych włóknach QD przecieram auto, wykręcam MF i przecieram stroną o mniejszym włosiu.
A gdzie wy widzicie korektę ?
Faktycznie nie wpisałem do listy korekty ale w zamyśle ma to nastąpić po glinkowaniu i ponownym umyciu :)
Jasna sprawa z tym myciem ;) Właśnie robię zamówienie i połowy specyfików nie mają na stanie, chyba wszyscy wzięli się za detailing :)
Co polecacie do czyszczenia i konserwacji jasnej tapicerki skórzanej? Ogólnie jest tylko lekko przybrudzona.
trochę osób z forum używało i sobie zachwalali
http://carok.pl/sklep/towar.647.colo...oft.clean.html
potwierdzam :)
do standardowej pielęgnacji (zadbanej już skóry) zestaw SOFT od Colourlocka jest niezastąpiony :) do odszczurzania wybierzcie środek STRONG
Na pomalowanej dwa tygodnie temu masce został mi ślad po ptasich odchodach. Pomimo spłukania myjką zaraz po zauważeniu niestety w słońcu nadal go widać. Mam na stanie Meguiarsa UC. Warto nim powalczyć?