arielo, ale liczniki audi mają te info po analogu, a w passacie idzie wszystko po CAN i tu jest ta zasadnicza różnica w tych licznikch.
Printable View
arielo, ale liczniki audi mają te info po analogu, a w passacie idzie wszystko po CAN i tu jest ta zasadnicza różnica w tych licznikch.
A co ty opowiadasz info idzie po canie jeśli chodzi o navi Rns-d to musisz mieć tuner box (can_gateway) który przetwarza Ci sygnał z navi do licznika bez tego możesz się pożegnać z info w zegarach .W radiach concercie czy chorus tez idzie sygnał po canie i tez musisz podłączyć can low i can high aby mieć info na fis. Przewody wyciąga się licznika jak już wież i się podłącza do radia lub navi
Mówimy cały czas o liczniku 920
Zmontowałem licznik na stole i ładnie ruszył. Kabel komunikuje się, ale nie chce czytać EEproma;/ VAG-TACHO 3.01 niby łączy, ale nie podaje pinu (poza M73 UK, gdzie pokazuje jakieś śmieci). Jakieś pomysły?
Poza tym znalazłem kluczyk z zawieszką. Niestety to co w niej jest nie wygląda na PIN (7 znaków z czego pierwszy to litera - zapewne PIN do radia albo coś?). Czy mam rację?
PIN jest pod zdrapką :P
Wiem, ale nie ma zdrapki. To jest naklejka, a zdrapki nie mam;/
Edit:
Jak nie będę miał PINu z tego licznika, a sprawię sobie VDO, to będzie problem z zakodowaniem kluczykow, tak?
Kwestia jakiej generacji Immo będzie nowy licznik:
Immo2 - potrzebujesz tylko aktualny PIN licznika
Immo3 - potrzebujesz stary (z poprzedniego) i aktualny PIN licznika
Czy tylko po numerze licznika można z całą pewnością stwierdzić jakie jest IMMO, czy nie?
Czy ktoś wie moze, czy manetki tj. Przełączniki zespolone z audi a4 b6, audi a6 c5 bedą pasowały do audi a3 8l? Konkretnie chodzi mi o te ze sterowaniem FIS i tempomatem.
W audi a6 wyglądają identycznie, w a4 są mniejsze - czy bedą pasować ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z Audi A6 tempomat na pewno pasuje. Także od fisa powinien podejść również.