ja miałem tak w swojej audi, i musialem sterownik wymienić. tak samo wszystko się ładnie włączało, wentylator się kręcił ale nic nie chłodziło. droga sprawa, ale teraz dziala lux.
Printable View
ja miałem tak w swojej audi, i musialem sterownik wymienić. tak samo wszystko się ładnie włączało, wentylator się kręcił ale nic nie chłodziło. droga sprawa, ale teraz dziala lux.
u mnie duzy wiatrak chodzi jak temp jest juz wysoka ok 90 st.maly nie rusza wogole.a chodzi mi o wtyczke do fiolatowego wiatraczka pod schowkiem.tam jest wtyczka na ok 6 kabli.a do wiatrakow chlodnic sa chyba po trzy.dzisiaj albo jutro bede mial laptopa to sprawdze vagiem jak mi sie uda i moze wtady cos wyjdzie
Witam, Posiadam Audi A3 1.9 Tdi 110 KM 2000 r.
Mam następujący problem w ostatnim czasie po załączeniu klimy, czuć pracę sprężarki na kierownicy i podłodze na wolnych obrotach, tak jakby był opór przy kręceniu koła sprężarki, po włączeniu ECON opór ustępuje. Czym może to być spowodowane?
Ja zastanawiam się czy to nie problem drożności układu klimatyzacji czy to możliwe? A jeżeli tak to w jakim miejscu szukać? Skraplacz chłodnica? Może czujnik temperatury świruje?
Zaczalbym od sprezarki. Lozysko moze sie zacierac.
Mosieq87 O jakich ty kablach mowisz. Moze jakas fotka??
DanioUk,
juz prosilem o fote ale narazie nici :), wiec luz
juz jest fotka
http://ifotos.pl/zobacz/DSC0075JP_raxrsaw.JPG/
chodzi mi o te wtyczke na fotce do fioletowego silniczka pod schowkiem.jest kilka kabelkow,tylko w jakich ma byc napiecie i jakie??
sprawdzilem jeszcze napiecie do sprezarki ktora nie chodzi.jest ok 5,5V. takie powinno byc??wydaje mi sie troche malo czy sie myle??
To jest motor nawiewu na nogi i nie ma ic wspolnego z malym wiatrakiem klimy. Zasilanie do niego jest podawane poprzez panel klimatronika. Zaloze sie nawet ze po podlaczeniu bedziesz mial blad FLAP MOTOR SENSOR. Ja bym sie wlasnie oparl na sterowniku wentylatorow ktory tutaj bedzie przyczyna Twoich problemow. 5.5V to jest zdecydowanie za malo.
Sprawdz bledy na klimatroniku bo pewnie wywal ci takimi bledami jak: 20.1 13.3 13.7
dobra, czyli jesli jest za male napiecie do sprężarki, nie dochodzi napiecie do wentylatora to stawiac na sterownik??chyba on odpowiada za te wszystkie podzespoly??DanioUK chodzi ci o ten sterownik pod akumulatorem?? dzieki panowie za wszystkie podpowiedzi
Tak dokladnie ten pod aku. Sprawdz najpierw czy kable dochodzace do niego sa ok. Poczawszy od aku poprzez plastyk chroniacy je pod aku az do tego sterownika.
moze być i taki myk, ze kabel jest troche przetarty, i w ktoryms miejscu słabo przewodzi i juz bedziesz miał za male napiecie, sprawdz wtyczke idącą do sterownika a konktretnie kabel z pozycji nr 4 u mnie był szaro-czerwony czy podaje ok 13,90 jesli tam jest to wina sterownika, a jesli tam prąd za niski to juz inna bajka :).
pozdro i powodzenia