Po odpaleniu na zimnym wchodzi na 1250 obrotow i w miare rozgrzewania spada wiec chyba ok?
Printable View
Po odpaleniu na zimnym wchodzi na 1250 obrotow i w miare rozgrzewania spada wiec chyba ok?
Witam
Troszkę zejdę z tematu. Gdy jest zimno (poniżej +4st.C) i zapalam zimny silnik, zapala się i miga lampka temperatury płynu chłodzącego przez ok 1 min. Czy to normalne? Płyn chłodzący jest. Czujnik temp. też raczej dobry. Na VAGu nie ma błędów. Trochę mnie to niepokoi.
Jeśli było to sorry, ale nie mogłem znaleźć.
było juz :), jest ok, ale jak chcesz mozesz troche dolać do zbiorniczka płynu chłodniczego i nie bedzie nic sie pojawiało
Acha to ok. Myślałem że może czujnik poziomu płynu w zbiorniczku coś szwankuje. Wolałem się upewnić bo każdy się mnie pyta co to tak miga ;-)
u mnie takze miga na poczatku, i jak patrze w zbiorniczek to jest troszke mniej niż połowe, ale ze 2-3 cm powyzej min. sam takze moze troche doleje i przestanie migać :)
GOŁEM1 "Łukasz, w twoim przypadku najlepiej jakbyś zrobił test zegarów i wtedy się dowiemy czy ten wskaźnik wogóle działa tylko do tego potrzebujesz podłaczyć się pod vaga, w między czasie sprawdz jaką masz temp. na klimatroniku na kanale 49 i 51 co one pokazują."
W jaki sposób mam sprawdzić go na klimatroniku ,jakaś porada ?
Naciśnij jednocześnie przycisk recyrkulacji(zamknięty obieg) i górny nawiew wtedy wyświetlą ci się kanały w klimatroniku, klawiszę + i - zmieniasz wartość kanału na 49 i potem 51 jeszcze raz przycisk recyrkulacji i wtedy można odczytać daną wartość tego kanału.
http://www.a3-club.net/forum/showthr...t=klimatroniku
troche własnej inicjatywy kolego
Witam po malutkiej przerwie, ale przesyłka coś długo szła :D
Miałem problem, identyczny jak krisexe: klik.
tutaj link do mojego postu.
Wymieniłem czujnik G2/G62 tak, jak radził kosmo. Kupiłem oryginał.
Wszystko wróciło do normy, wskazówka w pionie. Kosmo, jak kiedyś się spotkamy to postawie Ci browarera :>
Zmieniając czujnik i ściągając obudowę widzę, że mam jeszcze do wymiany to. Nie wiem co to robi, może ktoś miły podesłać na priv odpowiedź, nie obrażę się :D
Pozdrawiam