Nie mogę się doczytać gdzieś było w tym wątku o regulacji spalania to znaczy można było trochę zawyżyć procentowo to co wyświetla na fisie związanego ze spalaniem i można dostosować do swojego rzeczywistego spalania.
Printable View
Nie mogę się doczytać gdzieś było w tym wątku o regulacji spalania to znaczy można było trochę zawyżyć procentowo to co wyświetla na fisie związanego ze spalaniem i można dostosować do swojego rzeczywistego spalania.
Kwestia kodowania i czasu na wypalanie paliwa z baku
W którymś bloku ustawia się (zawyża lub zaniża )wskazania spalania tylko nie pamiętam ,w którym
FIS kalibracja spalania FIS względem spalania realnego
W VAGu 17insstrument>>>>10adaptacje>>>> grupa 003
powinna byc tam wartosc 100 i te wartosc mozna zmieniac w granicach 85 - 115 % ze skokiem co 5
nalezy zmieniac o male wartosci i sprawdzac az wam bedzie dobrze pokazywac.
Korzystaj z opcji szukania bo tego jest na forum sporo
Dzięki:)
czy w audi z 2003 roku sygnał zuzycia paliwa jest juz w niebieskiej kostce pod 25 pinem. Podłoczyłem narazie na probe licznik i nie pokazywało spalania na postoju. kabel jest wiec myslałem ze bedzie działac. Gdzies na forum czytałem ze nie trzeba ciagnac kabla z podszybia.
Kupiłem anglika diesla. musze jeszcze wsad wgrac i ogarnac immo. w 2003 było juz immo 3 czy moze byc jeszcze immo 2
niesety nie mam ani pinu z "nowego" ani starego licznika.
Jest juz pociagniete a spalanie pokaze sie po przejechaniu kilku kilometrow dopiero
Hej,
Mam problem z zakodowaniem kluczyków do immo po zmianie zegarów.
Stare zegary to jaegery, pin który z nich sczytałem okazał się niepoprawny.
Teraz siedzi VDO z pełnym fisem.
Nie mając pinu ze starych zegarów nie mogłem zakodować kluczyka- temat olałem z braku czasu, wyłączyłem IMMO i jeździłem.
Dzisiaj po zakupieniu nowych pastylek crypto wrzuciłem je do kluczyków i poszedłem zakodować całość.
Aktywowałem immo, zakodowałem kluczyki bez błędu, kontrolka immo elegancko zgasła na obu. Po wyciągnięciu i włożeniu kluczyka okazuje się, że auto go nie pamięta i nie pozwala odpalić auta /sprawdziłem oba kluczyki/
Po wyłączeniu immo auto pali, ale po jakims czasie zaczyna mrugać kontrolka grzania świec.
O co chodzi? Co zrobiłem źle?
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał sprawdzone numery liczników z immo3. Bo przeglądnąłem cały temat i tylko co chwilę widzę numery liczników immo2, które ktoś kupił przez pomyłkę zamiast immo3.
Nie chciałbym kupić złego licznika, a numer VIN to chyba jedyny możliwy sposób weryfikacji (większość sprzedających nie będzie chętnych do sprawdzenia czy w liczniku jest zapisany numer VIN).
Może istnieje jakiś inny sposób na sprawdzenie jakie immo ma dany licznik?
Aktualnie na oku mam 2 liczniki. Jeden to 8L0920980Q (wydaje mi się, że są to immo2) i 8L0920980P (nie mam pojęcia jakie ma immo).
A to nie jest tak, że każdy z cyfrowym zegarkiem (nr 8L920) to immo3?