-
rozumiem ze to "8192" mam wpisac w 07-recode w zakładke "software coding"? bo niestety nie moge wpisac bo wyskakuje mi ze musi byc 5 cyfr, po dodaniu "0" przed tym nic to nie zmienia, nadal pilot nie chce sie zakodowac...
a jesli mam to wpisac w zakładke "software coding" to co mam wpisac w "WorkShop coding" ??
-
Panowie mam problem z centralnym zamkiem.Nie wiem czy to odpowiedni temat ale napiszę.Więc tak,przy próbie otworzenia auta z kluczyka alarm się rozbraja ale ani drzwi ani klapa bagażnika ani klapka wlewu paliwa się nie otwierają.Pompka jest słyszalna więc raczej działa,ale pracuje bardzo długo.Po zdjęciu przewodów z pompki i wciśnięciu otwierania lub zamykania z pompki nie wydobywa się powietrze.Czy to normalne?Aha i jak spróbowałem dmuchnąć w jeden z przewodów z pompki zamki się zamknęły ale jest słyszalna nieszczelność w takim białym plastikowym urządzeniu znajdującym się w nadkolu od strony pasażera.Czy to jest przyczyną nie działającego centralnego?Z góry dziękuję za odpowiedz.
-
Rozbierz pompkę zerknij na wirnik, a nieszczelności nie powinno wgl być.
-
Jutro rozbiorę i zobaczę co i jak.Tylko że jak przewody są podpięte do pompki nieszczelności nie słychać,dopiero po dmuchnięciu sprężarką.
-
Panowie mam nieszczelnośc w układzie, wirnik zmieniony na nowy ale pompka zamyka tylko wlew paliwa. A tak to wyje przez 15 sekund. Od czego zaczac poszukiwania?
-
-
Też nie, tylko klapke wlewu paliwa.
-
Witam mam pytanie odnośnie programowania Vagem kierunków przy centralnym z pilota. Połączyłem sie Vagem i miałem wartość 13100 czyli prawie wszystko powłączane zmieniłem na 12860 i nadal nie mam kierunków po zamknięciu i otwarciu co mam zrobić?
-
Sytuacja wygląda tak:
- Przedliftowa pompka K 433mhz
- Po wymianie baterii w obu pilotach nie działa otwieranie/zamykanie auta z pilota
- Centralny zamek działa poprawnie przy otwieraniu/zamykaniu kluczykiem w zamku, tak w drzwiach jak i tylnej klapie
- Pompka nie posiada adaptacji na kanałach 01 i 21, więc jedyny sposób zakodowania pilotów to włożenie jednego kluczyka w stacyjkę i drugiego w drzwi, nie?
- Niestety ten sposób nie działa, naciskam zamykam auto z zewnątrz, naciskam przyciski, auto nie reaguje.
- w bloku 003 są zakodowane 2 piloty (0011), resetowanie do ustawień fabrycznych (adaptacja kanał 00) nic nie zmienia.
- Wszystkie funkcje pompki poza obsługą pilotów działają 100%
- Kodowanie pompki 08192
- Przykładanie pilotów do pompki nic nie zmienia, więc antena chyba okej.
Czy zamek w drzwiach wykrywa pastylkę immo przy dopasowywaniu pilota? Czy jest możliwe że mimo 100% działania zamka drzwi, nie wykrywa on pilota jak powinien i dlatego nie działa ponowne przypisanie pilota?
Czy jest prawdopodobne że w pompce zepsuła się tylko i wyłącznie obsługa pilotów? Albo zdechły mi 2 piloty na raz?
Sytuacja druga. Kupiłem pompkę poliftową "E". Pompka trochę dokazuje jesli chodzi o tylną klapę, ale obsługa centralnego z zamka drzwi i reszty modułu komfortu działa jak trzeba. Pompka posiada na adaptacji kanał 21, a wartość na niej "0". Gdy ustawiam 2, robię test i save, wartość natychmiast wraca na 0 i piloty nie chcą się zakodować. Czy o czymś nie wiem albo robię źle?
-
Z tego co wiem, to zamek nie wykrywa immo.
KOlejna sprawa, sam dałem spokój z adaptacją kluczyka i kupiłem gotowiec, z racji iż z tym są mega duże problemy, z VAG'iem podobno jak pokazuje Tobie co i kiedy dokłądnei wcisnąć.
Pamiętaj, że przy kodowaniu z zamka, musisz najpierw chyba 5 czy 6 razy wciskać przycik, aby wymazać wszystkie piloty, a później kodować ;/