Przeczytałem temat i widzę, że dobrą opinią się cieszą Nokiany WR D3, ale jeszcze po głowie mi chodzą Fulda Kristall Montero 3. Rozmiar jaki potrzebuję to 195/65 r15 budżet 800 zł za komplet. Większość jazdy po mieście. Co lepiej wybrać?
Printable View
Przeczytałem temat i widzę, że dobrą opinią się cieszą Nokiany WR D3, ale jeszcze po głowie mi chodzą Fulda Kristall Montero 3. Rozmiar jaki potrzebuję to 195/65 r15 budżet 800 zł za komplet. Większość jazdy po mieście. Co lepiej wybrać?
Ja właśnie zamówiłem Nokiany WR A3 205/55R16. 1200zł za 4 szt.
@vere, myślę że jak bierzesz 15-stki to warto dołożyć bo nie ma chyba aż takich różnic, jak przy 17 czy 18 calowych i wziąść jakąś markę premium.
Fulda to przeciętna marka, chyba w tej cenie to wolałbym już Klebera albo yokohame.
A dołożysz 40zł i masz Goodyeara UG8 albo nokiana.
Więc rozumiem dylemat przy 17 czy 18 bo tu już róznica jest ogromna w cenie.
Tak WR D3 - chyba będzie do Audi A3 dobre, ja do Audi A4 kupiłem WR A3.
Poczytaj która bardziej ci pasuje pod względem jazdy, warunków itp.
Ponoć WR A3 bardziej do szybkiej jazdy w zakrętach i dobra na mokrą drogę do ciężkiego auta.
WR D3 ponoć lepsza na zaspy śniegu i błoto pośniegowe - bardziej do mniejszych aut.
Tak wyczytałem na forum.
ja po rabacie z allegro zaplacilem za komplet 15tek nokianow wrd3 658zl wiec tylko łykać
Witam ! Panowie co proponujecie na zimę? (rozmiar 225/45 R17)
oczywiście w rozsądnych pieniądzach :)
Ja kupiłem do s3 właśnie Nokiany WR D3, założyłem je teraz z przymusu bo sprzedałem letnie gumy, póki co jestem zadowolony z hamowania, trzymania na zakrecie i ruszania, ale to przy temp. ok 5-15 stopni na mokrym i na suchym tak wiec warunki (temp.) raczej nie zimowe...:(
Kupiłem właśnie w rozmiarze 225/45/17:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dfcce41337d.jpg
Ale wyrwać nokiany w dobrej cenie ciężka sprawa...A co sądzicie o markach takich jak Nexen , Riken itp ... miał ktoś styczność z tymi markami ? :)
pytanie co to znaczy dobra cena ?
ja płaciłem 1750 z montażem