Na żadnej pompce nie ma najmniejszej reakcji na piloty. Próbowałem jak piszesz - wciskać 5-6 razy, nic nie dało. Spróbuje jutro dobrać jeszcze raz baterie - były CR1616, chyba nie takie jak powinny :(
Printable View
Na żadnej pompce nie ma najmniejszej reakcji na piloty. Próbowałem jak piszesz - wciskać 5-6 razy, nic nie dało. Spróbuje jutro dobrać jeszcze raz baterie - były CR1616, chyba nie takie jak powinny :(
A tak sobie myślę, Tobie przestał działać pilot, czy ogólnie nie działał od początku? Może się pilot nie zgrywa z pompką albo cuś, bo niestety nie każdy z każdą współgra ;/
Co do baterii, też różne bywają w nich..
Mam 2 scyzoryki, oba działały do momentu jak nie stwierdziłem że profilaktycznie wymienie w nich baterie. Albo oba roz****łem, albo baterie lipne (pod miernikiem maja 3V) albo w tym samym momencie pompka się poddała...
Na pewno mogę Tobie powiedzieć, że piloty podobno mają też niektóre problemy (zużycie elektroniki), ale dziwne u Ciebie faktycznie wychodzi na to, że się rozkodowały ;/
Jest update. 4 wadliwe baterie kupiłem. Na npwych jeden pilot działa, drugi nie.
Witam,
moja stara pompka o nr 8DO 862 257 odmowila posluszenstwa, kupilem na allegro 8DO 862 257E (ta sama tylko z dopiskiem E),
podlaczylem, przez vaga zakodowalem, po krotkiej walce udalo sie takze zakodowac pilot wszystko fajnie dziala, centralny, szyby, alarm
Jednak po kilku dniach zauwazylem ze alarm sie nie zawsze rozbraja się gdy otwieram auto przy pomocy pilota. Alarm mam seo-perfect, na poprzedniej pompce do momentu gdy nie zostala zalana dzialal bez problemu, a teraz sprawa wyglada tak ze alarm sie rozbroi powiedzmy raz na trzy-cztery otwarcia auta. Czyli otwieram auto wyjacym alarmem, i dopiero po kilku sekundach udaje mi sie go wylaczyc, mozna wsiadac i jechac
Co moze byc powodem takiej sytuacji? Wadliwa pompka? - jest to jakas uzywka z internetu ale wydaje mi sie ze powod moze tkwic gdzies indziej tylko nie bardzo wiem gdzie?
Prosze o jakas podpowiedz
Czy w nowej pompce zakodowałeś dokładnie ten sam kod co w starej?
Swoją drogą poprzednią pompkę miałeś z alarmem fabrycznym (bynajmniej go obsługiwała), nowa także posiada alarm fabryczny, może to się gryzie, jak masz jakiś dokładany alarm (np. w starej pompce miałeś wyłączony alarm fabryczny kodowaniem i podłączony dodatkowy, a w nowej oba działają).
I tak jezcze, gdzie masz centralkę od tego dokładanego alarmu? (może okablowanie lub centralka od niego też zamokla?)
tak, zakodowalem dokladnie ten sam kod - 14945 - ciezko mi powiedziec czy mialem wylaczaony fabryczny, da to rade jakos sprawdzic vagiem? ;) centralke od alarmu mam pod kierownica, moge sprawdzic ale watpie zeby tam sie dostala woda
Ale ta centralka jakoś musi być połączona z pompką i tutaj może tkwić problem ;) Co do sprawdzenia vagiem czy alarm jest wlączonony niestety musi się ktoś inny wypowiedziec :(
nie ja podłączałem ten alarm także średnio się orientuje, nie zmienialem nic przy centralce alarmu, tylko przepialem kable od starej pompki do nowej ;)