Czyli jak to teraz jest?
Jak sprawdzic gdzie mam immo? I co jakie beda z nim komplikacje?
Printable View
Czyli jak to teraz jest?
Jak sprawdzic gdzie mam immo? I co jakie beda z nim komplikacje?
z CANem też w liczniku :) W 8L jest na pewno w liczniku.
Coś jest pokombinowane tylko z tymi generacjami IMMO , ale dokładnie nie wiem o co chodzi. (od któregoś roku modelowego jest innaczej kodowane - zabezpieczone i licznik od starszych nie będzie pasował , ale nic więcej nie wiem)
A da się tak wymienić zegary żeby nie wyskakiwał żąden błąd?
wystarczy zmostkowac odpowiednie piny i błedy nie wyskocza..
z immo tez mozna dac rade w a3 8l wszystkie chyba mialy w zegarach (a4 95-97 immo w puszce nie w zegarach) .
Pyanie tylko o impuls spalania... czy jest to moze sygnal taki jak impuls wtryskiwaczy czy moze jakis inny sygnał, czy ktos wie/moze sprawdzic z ktorgo pina ecu idzie ten sygnal??
bo nie moge znalesc nigdzie rozpiski pinow z ecu w agu....
Panowie niech ktoś wreszcie zrobi rozpiskę krok po kroku i wrzuci do warsztatu. Napewno będziemy wszyscy wdzięczni.
Tylko w tym problem ,że jeszcze chyba nikt tego nie robił...
strikerbest, pierwsze co trzeba mieć to szafę z FISem (najlepiej z tego samego rocznika). Jedziesz do magika od IMMO ,który Ci je przekoduje pod nowy licznik i z tym możesz już jeździć ! Masz już tzw pół-FIS (wszystkie komunikaty wyświetlają sie na wyświetlaczu LCD). Później szybko zablokowanie sygnałów błędów ( masz w dziale warsztat).
Później można zrobić następny krok ,czyli podpięcie manetki , dołączenie czujnika temperatury , i teoretycznie najtrudniejsze znalezienie w ECU sygnału spalania i podłączenie do licznika. Kto zrobi pierwszy krok niech da znać ;)
mig watpie ze zrobi to ktos z nas prostych uzytkownikow. ktos z was modki powinien porozumiec sie z ludzmi z A4 i jakos wykonac HOW-KNOW. :/
"Wszystko działa piknie ALE... No właśnie. Świeci się na błąd o braku płynu do spryskiwaczy.
Mamy dwie opcje:
1. Zmasować pierwszy pin w kostce od licznika
2. Dokupić czujnik, wiązkę i to wszystko zmontować."
Na forum a4 jest pokazane nawet jak to zrobic. Modkowie pomyslcie powaznie nad tym co mowie :)
mig :) nie mi, tylko nam. mi jeszcze daleko do fisa bo caly czas szukam licznika z fisem dla 1.8t. Ale jak zdobede to mozemy sie za to zabrac :)