-
Gregorski3, dodaj 1 w kodowaniu pompki i już bagażnik powinien się otwierać z pilota.
Ja jak na razie czytam rożne tematy o takiej pompce, przymierzam się do montażu jej do Golfa 2 i chcę zrobić to z fabrycznym scyzorykiem.
Jak na razie znalazłem takie stronki:
http://der-b5.de/Pinbelegung_Zentralverriegelung.html
http://der-b5.de/Zentralverriegelung...Typ_B5/8D.html
Mam też pytanie czy ktoś ogarnia które pompki maja opcję otwierania bagażnika, pilota i zamykania powyżej 20 km/h? Czy te kryteria spełniły by tylko pompki z 8D0 na początku czy może któreś 8L0 też to mają?
EDIT 12.12.10:
Przeglądałem ETKA za pompkami i scyzorykami. Natrafiłem że Audi A8 od 94 roku miala scyzoryki na 3 przyciski a pompki mają numery 8L0 z końcówką G i to w sumie jedyna pompka na częstotliwość 433,92 MHz. W 99 roku zmienia się na taka 8L0 z końcówką Q. Tylko ze w opisach kodowania nie pisze nic o kodowaniu otwierania bagażnika. Może ktoś podpytać kogoś kto ma A8 ze scyzorykiem?
EDIT 16.12.10:
Mam już pompkę 8L0 862 257 G. Wiązkę ogarnąłem prawie w całości(zostały kable od komfortu szyb), działa w tej pompce otwieranie bagażnika z guzika, wiec i z pilota powinno bo w A8 działa na takim numerze pompki.
-
witam, a u mnie jest ciągle ten problem z domykaniem/otwieraniem szyb jak kluczyk się przekręci w zamku, pompkę mam od polifta, auto przedlift, pompka to kodowanie
+4 szyby podnoszą się przy przekręceniu i przytrzymaniu kluczyka w zamku
+8 szyby opuszczają się przy przekręceniu i przytrzymaniu kluczyka w zamku
przyjmuje, ale szyby ani w górę, ani w dół nie idą, pompkę mam z literką D na końcu, próbowałem robić to zakodowywanie z opuszczaniem szyb i ich podnoszeniem, też to nic nie dało, wie ktoś co może być przyczyną tego ?
-
Pompka centralnego zamka
witam. mam wymontowaną pompkę centralnego ma ona numer 8LO 862 257 G
jak wyjmowałem pompkę to zauważyłem że jeden kabelek z czarnej kostki jest oderwany (wygląda na skorodowany) kolor to czerwony z żółtym paskiem.
Rozebrałem pompkę ale nie stwierdzam tam nic strasznego ten kompresorek wygląda na cały jak to można sprawdzić czy działa?
znalazłem taką na allegro to koszt 350zł :(((
czy jeśli ewentualnie zakupie drugą taką sama pompkę to będę musiał coś kodować itp?
czy jakaś inna bedzię pasować
jutro naprawie ten kabelek w kostce i zobaczymy może to była przyczyna ze centralny nie działał.
-
Witam potrzebuje elektroniki do VDO 8LO 862 257 G .Jeżeli ktos ma to prosze o kontakt 662852088 dziekuje i pozdrawiam
-
Witam wszystkich. Czy jest ktoś z wielkopolski kto dobrze i tanio założyłby mi pilota do mojej a3 z 2000 roku przed liftem? Dodam że kupilem ją niedawno i mam do niej 3 kluczyki ale bez pilota. Ma ona centralny ale tylko poprzez kluczyk. Chciałbym bardzo scyzoryk bo to meczące otwierać z kluczyka. Może jest ktoś kto założyłby mi pilota:) Aha jeszcze jedno nie chciałbym dodatkowego sterownika, tylko oryginalnie tak jak to powinno być. Z góry dziekuje. Jestem z Jarocina. Pozdrawiam wszystkich.
-
Witam
Odświeżam troche temat. Posiadalem pompke 8LO 862 257 P, niestety podczas najwiekszych mrozów mi padla i przestala działac centralny, nie działało domykanie/otwieranie/zamykanie szyb. Tak swoja droga centralny mam tez z pilota.
Dzis kupilem pompke 8LO 862 257 G. Podłaczyłem ją i zamykanie z pilota działa, lecz nie moge pozniej otworzyc pilotem, jedynie kluczyk(i otwiera jeden zamek). Szyby dzialaja. Drugi problem to to ze kiedy wsiadam do samochodu, przekrecam kluczyk załaczaja sie awaryjne i bardzo szybko migaja. Nie mozna ich w zadnen sposob wyłaczyc, pozostaje tylko odłaczyc pompke z kostek. Nawet kiedy pod maska obok syreny przekrecam kluczykiem do alarmu nic nie daje. Pomocy! Jak moge rozwiacaj ten problem?
-
Witam, przeszukałem forum i nie znalazłem takiego problemu jaki mam z centralnym więc napisałem tutaj. Od kiedy kupiłem A3 nie działa mi zamykanie/otwieranie auta z pilota. Dostałem 2 kluczyki ze scyzorykiem o nr 4D0 837 231, 1 normalny i 1 plastikowy plus jakiś kod. Zamykanie/otwieranie działa tylko za pomocą kluczyka. Dodam że pompkę centralnego mam taką 8L0 862 257 K i z tego co wyczytałem na forum jest przystosowana do obsługi z pilota. Próbowałem również zakodować kluczyki tak jak opisane jest w instrukcji, ale nie pomogło. Baterie oczywiście w pilotach też są nowe. Miał ktoś taki problem? Macie jakieś rozwiązanie? Pozdro
-
jakaś zmowa ze nikt nie pisze w tym temacie? :)
-
opisz krok po kroku jak zabrałes się za programowanie
-
Etanol nie wiem czy o to pytasz, ale robiłem to wg tej instrukcji http://www.a3-club.net/forum/showthr...217#post190217 oczywiście dla A3 1996 --> Dodam ze moja A3 jest z 99r.