A co sądzicie o Dunlopach Sp Sportmaxx ?
Printable View
A co sądzicie o Dunlopach Sp Sportmaxx ?
Mialem jeszcze przed kilkoma dniami na beatce i sie nie zachwycalem/:Hankook Evo S1 ktore teraz mam uwazam za o wieeeeele lepsze...
Ale Sportmaxx sa ogolnie chwalone...
Gdybym musial teraz znowu kupowac nowe kapcie to bym wybieral tylko miedzy:
Good Year F1 Assymetric
Hankook Ventus V12
Hankook Ventus Evo S1
Hankook Ventus RS-2
Ale to jest tylko moje skromne zdanie:)
Posiadam felgę 7Jx17H2 ET38 - szukam teraz gumy do niej i mam możliwość kupić Yokohama A520 205/40/17 Pytanie do was czy będzie do dobry wybór opony!?
czacha mi się wydaję, że 205/40R17 będzie troszkę "za mała", powinna być 225/45R17,
jeśli chodzi o Yoko to się nie wypowiadam bo nie wiem ;)
pzdr
Ogólnie zgadzam się że nie jest to optymalna opona ale patrząc na zalecenia:
Rozmiar opony - Szerokość felgi (zalecana | minimalna | maksymalna)
205/40 R 17 - 7,5 | 7,0 | 8,0
215/45 R 17 - 7,0 | 7,0 | 8,0
ja mając felgę o szerokości 7J to chyba nie będzie źle..doradźcie!?
hmm mialam takie oponki w...Tigrze ;] wtedy byly nowoscia na rynku :D na suchym sprawuje sie bardzo dobrze ale na mokrym jest juz troszke gorzej (moj narzeczony w tej chwili posiada opony Yokohama Parada i jest ten sam problem)... ale da sie z tym zyc :D
Ja mam u siebie Toyo Proxes T1-R i jestem zadowolona...wg mnie na deszcz sa lepsze od Yokohamy ale zapewne narzeczony by mial swoja wersje :D
to taki babski punkt widzenia ;)... zaznaczam, ze nie jestem specjalista i przy wyborze opon kieruje sie bieznikiem :P inne wlasciwosci dobiera moj Adam :D
Pozdrawiam.
hmm sprzedalam ponad rok temu a opony kupilam ze dwa sezony przez sprzedaza...no to 3 lata na pewno minely ;] i jeszcze jedna sprawa... jako ze A520 sa juz dlugo na rynku to z tego co sie orientuje teraz Yokohama zastapila je modelem S-drive (?) o podobnej charakterystyce... jestes pewien, ze te opony A520 jeszcze sa na rynku (pierwotnym oczywiscie)? Bo moze ktos probuje Ci sprzedac ostatnie sztuki z hurtowni sprzed kilku lat?
włąsnie tez sie zastanawiam nad zakupem opon 195/65r 15 (91).
Wybór pomiędzy:
SEMPERIT speed life
Fulda ecocontrol
Verdstain comtrac
czy mieliscie moze z nimi do czynienia ?