Jestem prawie pewien, ze zalozyles do gory nogami wyswietlacz.
Printable View
Jestem prawie pewien, ze zalozyles do gory nogami wyswietlacz.
no niestety, próbowałem obracać wyświetlacz, tą białą czesc w środku i nic to nie dało, albo wgl nie świeci albo niepełne cyfry ; /
Koledzy, ostatnio udało mi się coś wcisnąć, że jedym pokrętłem zmieniałem obie strefy (temperatury). Sęk w tym że nie wiem jak to zrobiłem. Czy ktoś wie jak dokładnie to uaktywnić? Bo uciażliwe jest podwójne zmienianie temp z np 18 na 22 stopnie.
...co do wyszukiwarki to kiepsko działa bo już dziesiątki razy czegoś szukałam i szybciej jest z pozycji google niż forum.
Panowie mam pytanie czy to prawda, że w a3 8P 2004r. silniczki nastawcze klap w klimatroniku są w zasadzie identyczne? ...podobno różnią się obracającym ramieniem, który można demontować? gdzieś to wyczytałam i chcę spróbować podmienić swój hałasujący lewy i prawy z innymi silniczkami.
Prośba do kolegi Miro by umieścił zrzuty ze swojego programu. Umiejscowienie tych silniczków, jak się do nich dostać i jak wyglądają. Będę zobowiązana. Pozdrawiam
Nie wszystkie silniki sa takie same, akurat wydaje mi sie ze lewy i prawy sa inne.
Co do samej podmianki to z prawej strony jest stosunkowo latwo, schowek wyciagasz i masz wszystko na wierzchu. Od strony kierowcy jest strasznie ciezko to zrobic, instrukcje serwisowe zalecaja demontaz calej deski aby go wymienic.
Da sie dobrac do niego tez od dolu ale tez jest to troche roboty.
Panowie chyba mam problem ze sprężarką. Raz chłodzi innym razem nie. Na VCDS zero błedów. Zrobiony serwis klimatyzacji gaz dobity jak trzeba jednak nadal jest to samo. Podobno dolne ciśnienie coś się nie wyrabia i stoi dając za mało. Zalecono wymienę sprężarki. Tylko teraz pytanie. Czy Waszym zdaniem dam radę dojeździć z tym do wiosny? Chciałbym wymienić na wiosne żeby odrazu zrobic pełen serwis przed sezonem. Czy jest jakieś niebezpieczeństwo że jak padnie całkocie to narobię sobie większej biedy i kosztów? Jakiej teraz szukać do polifotwego diesla?
Witam, mam taki oto problem, przy odpaleniu silnika przez chwile z kratek nawiewu czuje zapach octu, po chwili jest wszystko OK. Klime odgrzybiałem u mechanika miesiąc temu. Czy ten zapach Octu świadczy, ze klima jest zagrzybiona? I jeszcze jedno pytanie czym samemu skutecznie odgrzybić klime? Dziękuje za odpowiedź