kable zasilające do grzania musisz podłączyć tylko coś ich nie widać na foto. Ja oryginalnie miałem je "przyklejone" do lustra bez grzania
Printable View
kable zasilające do grzania musisz podłączyć tylko coś ich nie widać na foto. Ja oryginalnie miałem je "przyklejone" do lustra bez grzania
Przecież kable ma , wystarczy tylko podłączyć do szkła i zakodować.
Jak nie widać skoro widać, że są?
Czyli te 2 kable to do podgrzewania lusterka?
te rozowe
Dzięki wielkie. ;)
a ok, myślałem, że one są do czegoś innego w przedlifcie. Ja miałem podpięte pod fejkowe złącza na lustrach bez grzania także wypinając lustro miałem "gotowe" kable.
Wkłady zamontowane i zakodowane, 5 min roboty :) Grzeją pięknie. W 8p z początków produkcji działają po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. Dzięki.
Witam wszystkich. Zbliżają się chłodniejsze poranki więc postanowiłem wymienić sobie wkłady w lusterkach na podgrzewane. Fabrycznie były zamontowane zwykłe wkłady. Przed wymianą sprawdziłem czy wiązka elektryczna jest w drzwiach i w lusterku.
Zmierzyłem napięcie na niej i wyszło mi 12V przy włączonym grzaniu tylnej szyby. Przy podpięciu i zamontowaniu nowych wkładów, napięcie zniknęło i więcej się nie pojawiło. Bezpieczniki są wszystkie w porządku i ogrzewanie tylej szyby dalej działa. Wie ktoś co się mogło stać i dlaczego nie działają ?
Dodatkowo w sterownikach drzwi musisz zakodować podgrzewanie lusterek.
https://www.youtube.com/watch?v=RkFFt1IGj7Q