-
witajcie koledzy zrobilem wlasnie waksboxa i mam pytanie zrobilem tak jak wy ze wyciolem dziury ale dodatkowo zmienilem rure zassysanego powietrza.i mam maly problemik bo wyjolem przepustnice na wierzch i ja wyczyscilem i teraz nieiwem wsio poskladalem zaadaptowalem a obroty raz sa oki 950 raz wsaja do 1100 i troche mnie to denerwuje co moze byc przyczynaa????skoro wszystko zrobilem zero bledow na vagu.czy uszcelka na przepustnicy moze miec wplyw wygladala na calal
-
nieszczelność tak wpływa na obroty, zobacz czy jakiś wężyk podciśnieniowy nie pękł.
uszczelka może mieć wpływ ale musiała by się przedrzęć lub zawinąć przy zakładaniu
-
może po prostu przepustnica Ci się nie zaadaptowała. Pojeździj trochę i przyobserwuj.
-
aale myslicie ze wax box nic niema do tego???i w zaden sposob nie wplynie na przeplywomierz???i na osiagi auta ta modyfikacja???kurde nic nie robilem wiecej procz przepustnicy i odginalem tylko jeden wezyk sprawdze go;dpisze ze adaptacja ok
-
waksbox nic nie ma do tego, możesz jeszcze przepływkę przeczyścić tak profilaktycznie, ale ja obstawiam że musisz zrobić trochę kilometrów a sytuacja się uspokoi.
Ma znaczenie, raz dźwięk masz inny jak zauważyłeś, no i auto będzie lepiej "oddychać"
-
dziekuje za porady koledzy pojezdze i zobacze jak nie to bede szukal nie szczelnosci
-
jezdze i jezdze moze delikatnie ustalo ale dalej nie jest tak jak powinno co robic???podejdzie do 1100 i raz stoi raz normalnie gdzie szukacz przyczynay nie bedzie to wina modyfikacji puszki????
-
Na puszkę bym nie stawiał,jeżdziłem na takiej bez problemów.Kiedyś też wyczyściłem przepustnicę,zaadoptowała się vagiem,zero błędów jednak potęciometr się przycinał i miałem podobne objawy.Sprawę załatwiło dopiero kupno nowej przepustnicy i adaptacja...Najlepiej pożyczyć drugą podmienić na chwilę i sprawdzić...
-
hmm kurde ale bylo dobrze ale jakby przycinala sie to by obroty nie podnosily sie i opadaly a utrzymywaly sie caly czas
- - - Aktualizacja postu - - -
a co myslicie o wypalonych swiecach?????
-
zapłonem da się sterować wolnymi obrotami ale poprzez jego opóźnianie i przyspieszanie. w Twoim przypadku nie mają one znaczenia.
stawiam na zawieszający się silniczek krokowy w przepustnicy