-
W miejsce kata jak bym wspawał ten tłumik http://allegro.pl/show_item.php?item=2908130601 ,miało by to jakiś zły wpływ bo ponoć jest to końcowy? druga sprawa nie za głośny by był jeśli chodzi o umiejscowienie przed tłumikiem środkowym?
A i kiedyś czytałem że lepiej wziąść z przepalonymi spawami to prawda?
-
A poco w dieslu strumiennica przy seryjnym wydechu by miala gdzie sie sadza zbierac ja wytluklem ceramike zalozylem spowrotem puszke, silnik mam w dbd stanie mimo przebiego 200tys mil i zakopci przy pierwszym bucie po tygodniowym staniu w korkach jak sie oczysci to juz nie kopci zazwyczaj oczyszczanie to max 2 buty i metalicznego dzwieku tez nie mam
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
-
Bigi wstaw zwyczajną rurkę,to najlepsze i najtańsze rozwiązanie a takie cuda jak strumienica to tylko wymysł na napędzanie rynku zbytu.
-
Criss troche pojechales struminnice dzialaja ale nie te za 200 zl i nie przy tych mocach i wydechach
-
to wytłumacz do czego służy strumienica? tymbardziej w samochodzie doładowanym
-
Przy wydechu przelotowym ma wprowadzac spaliny w wir do uzyskania tego musi byc tez odpowiednie cisnienie w ukladzie wydechowym prostym przykladem jak to dziala wez butelke wody odwruc do gory nogami by wylac wode i zakrec jak za slabo zakrecisz to woda bedzie sobie leciala swoim tempem jak odpowiednio mocno zakrecisz to wpadnie w wir i szybciej wyplynie to taki zblizony przyklad robilem testy 2 strumiennic na hamowni nic ona nie dala ani tansza ani drozsza, znajomy zainwestowal gruby pieniadz w silnik i wydech i u niego pokazalo roznice i to spora ale auto jego nie madaje sie na drogi publiczne
-
Może i się nie znam ale ja bynajmniej nie słyszałem o strumienicy w aucie doładowanym.
-
w aucie doładowanym zjawiska falowe mają dużo mniejszy wpływ na pracę silnika niż w samochodzie wolnossącym, wręcz znikomy. układ wydechowy ważny jest od zaworów wylotowych do turbosprężarki. Dalej ważne jest tylko aby wydech po prostu nie stawiał oporów, dlaczego? ponieważ turbosprężarka "układa" spaliny w odpowiedni sposób i przepływ staje się w przybliżeniu laminarny (w samochodzie wolnossącym fale uderzają o siebie i rzeczywiście przepływ jest turbulentny)
strumienica w pewnym sensie powoduje zawirowanie tych spalin które nie ma jednak żadnego wpływu na ich wylot, musiała by być chyba na całej długości wydechu aby taki efekt wywołała lub poprostu idealnie prosta rura byłaby od początku do końca (częste rozwiązanie w samochodach wyczynowych). jedyne na co ma wpływ to na współczynnik oporu aerodynamicznego, który niepotrzebnie zwiększa
-
Ale Panowie, jak wstawię rurkę to przeglądu nie przejdzie i znowu problem...
-
Coś kosztem czegoś,myśle że każdy kto robi takie przeróbki wie z czym się to wiąże.Ja nie mam problemu z badaniami,jeśli myślisz że będziesz miał z tym problem możesz wstawic tłumik przelotowy o wyglądzie podobnym do kata i myśle że powinno być ok.
- - - Aktualizacja postu - - -
Ne każdy diagnosta sprawdza toksyczność spalin a gdy zajrzy pod spód i zoboczy coś na kształt kata to może przejdzie:thumbright: