ale to jest chyba o klimatronicu z przedliftowej...a tutaj mowa o poliftowej :roll:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grzechu
Printable View
ale to jest chyba o klimatronicu z przedliftowej...a tutaj mowa o poliftowej :roll:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grzechu
Grzechu, moze i widziales ale chyba nie widziales ze on pyta o A3 po lifcie
o fack sorki kurce ja kzwykle cos nabałaganie :(
Macie racje
To mam ostatnie pytanie z serii głupich - czy jak włącze EKONOM ( jednoczesnie wyłączając klime) to moge sobie ustwiać temp i siłe nawiewu, a klima sama mimo to sie nie uruchomi? :oops:
jest dokładnie tak jak napisałeśCytuj:
Oryginalnie napisane przez pabo
oczywiście wtedy regulacja temperatury bedzie w ograniczonym zakresie ;)
pabo, jak jezdzisz na wlaczonym Econ to sprezarka klimatyzacji jest wylaczona i wtedy nawiew dziala jakbys nie mial klimatyzacji. Ustawiajac dana temperature automatycznie zwieksza sie sila nawiewu bo panel dalej korzysta z czujnikow. NIestety w upalne dni nigdy nie ustawi Ci zadanej temperatury bo nawiew nie ma skad wziasc zimnego powietrza. Mozesz tez sam regulowac sile nawiewu. Po wylaczeniu przycisku Econ (wylaczona kontrolka) wlacza sie sprezarka klimatyzacji i tu sam mozesz sobie ustawiac sile nawiewu i temperature. Przy tej opcji zawsze bedzie wialo chlodne powietrze o ustawionej sile bez wzgledu na to jaka jest temperatura na zewnatrz. Jak zalaczysz przycisk AUTO to wtedy klimatyzacja pracuje tak aby ustawic zadana temperature. Klima sama reguluje sobie sile nawiewu i zmniaejsza ja gdy temperatura wewnatrz samochodu zblizy sie do zadanej.
http://images23.fotosik.pl/26/d97d4501d426e765.jpg
Opis przycisków:
1 - nawiew na szybe przednia (po wlaczeniu zalacza sie sprężarka klimatyzacji i dmucha zimne powietrze z maxymalna sila. Po wlaczeniu przycisku ECON (nr2) wylacza sie sprezarka i dmucha normalne powietrze)
2 - przycisk wylaczania sprezarki (jego nacisniecie oznacza wylaczenie sprezarki klimatyzacji i wtedy panel dziala jak zwykly nawiew - mozna maualnie ustawiac sile nawewu) Jeżeli ECON i AUTO jest wyłączone to wtedy mamy klime manualna i sami mozemy regulowac sile jak i kierunki nawiewu. Po osiagnieciu zadanej temperatury sila nawiewu pozostaje bez zmian.
3 - ogrzewanie tylnej szyby (dziala rowniez po wyczaczeniu panelu przyciskiem nr 7)
4 - regulacja temperatury
5 - Wlącznik automatycznej klimatyzacji (po wlaczeniu panel steruje sila nawiewow tak aby ustalic wewnatrz zadana temperature. Z chwila zblizania sie do zadanej temperatury sila nawiewu automatycznie sie zmniejsza. Jaka kolwiek ingerencja w sile nawiewu lub ustalenia kierunku nawiewu powoduje wylaczenie przycisku AUTO i przejscie w tryb manualny )
6 - obieg zamkniety (po jego nacisnieciu odcinamy doplyw powietrza z zewnatrz)
7 - wylacznik panelu
8 - regulacja sily nawiewu
9 - kierunek nawiewu na gorne kratki
10 - kierunek nawiewu na srodkowe kratki
11 - kirunek nawiewu na dolne kratki
Mysle, ze opis jest w miare czytelny i zrozumialy!
ZILLION, to teraz ja mam pytanko
czym rożni sie przycisk 1 od 10??? t
chester A3, 1 jest do szybkiego odparowania przedniej szyby ,a 10 to nadmuch z kratek środkowych (2 wyloty nad radiem i dwa identyczne skrajne)
ZILLION, elegancki opis tego mi bylo trzeba 8)