wal do Franca dostaniesz taki zestaw w dobrej cenie:)
jeżdżę na takim i jest OK.
Printable View
wal do Franca dostaniesz taki zestaw w dobrej cenie:)
jeżdżę na takim i jest OK.
niby maluch, a powiem że też miałem do niego dwa rodzaje szczęk i wziąłem te droższe i maluch staje dęba, a na starych - tak tylko hamował....
Może filtron sie zmienia, ale po ostatnich rozbiórkach filtra w filtronie paliwowym znalazł kolega opiłki stali..... HHMMMM:confused:
................eeeeeeeeee po ogarnęciu stron....
trochę sie wbiłem, nie tak....... w temat
dawno nie czytalem i sie tak z dupy wcisnołem...
312 mm ;D ktos sprawdzi tak ATE http://www.youtube.com/watch?v=zV8FW...eature=related uwaga na efekty specjalne, jakis przerywnik bo piszecie o tym samym od pół roku ;)
Głupoty użytkownika żadna tarcza nie wytrzyma ;)
panowie mam kilka pytań
piszczą mi tyle hamulce, zauważyłem że są zużyte klocki , przyszła pora je wymienić postanowiłem że będą to ATE
u kogo na forum można zamówić klocki hamulcowe ATE ewentualnie podajcie namiary na jakieś sprawdzone źródło, kody rabatowe :D mile widziane
a i jaki płyn hamulcowy przy okazji zalać? ile jest potrzeba ?
co do tarcz bo nie mam zamiaru ich wymieniać bo myślę że są jeszcze w dobrym stanie to czy konieczne będzie ich przetoczenie przed założeniem nowych klocków?
i jeszcze jedno pytanie
czy wymieniać zarówno tył jak i przód ? ktoś pisał że po wymianie samego tyłu podczas jazdy miał wrażenie jakby tył mocniej hamował od przodu
Kolega Franc ;)
No przydaloby Ci się te rowki co się robią po zewn jak i wewn stronie tarczy zlikwidowac ;)
wiesz, mam te rowki, maja mniej niż 1mm i tak sie zastanawiam czy nie odkręcić tarcz i nie zanieść ich do tokarza
zmieniłem klocki z tyłu jakieś 1,5 roku temu przy ostro wyjechanych tarczach i nadal jeżdżę:thumbright: , nic nie toczyłem. toczy sie po to żebu zdjąć rant bo i \m większy rant tym krótszy klocek w używaniu. Nie zawsze tokarka dobrze łapie i nie zawsze toczenie wychodzi prosto, więc raczej nie warto. Wrzuć z tyłu nowe kloce i tyle.
zmieniłem tył , a potem po 9 miesiącach przód i specjalnej różnicy nie zauważyłem. Płyn zmieniałem jakiś czas temu i chyba na kompletne przetoczenie w układzie na nowy wyszło mi jakieś 2 flaszki.
mariusz1111 , jeden kolega pisal ze tyl mu teraz lepiej hamuje jak zmienil na cos super racingowego, z tego co pamietam;), jak masz dobry przod to nie ruszaj, zmienisz jak sie zużyje
bańke płynu ATE typ 200, ok 20zl, zakup od razu sobie
Franz ma dobre ceny, jak kojarzę :D
Sam zamówiłem dzisiaj u FRANCA do swojej a3 1.6 cały komplet na przód i tył tarcze i klocki ATE i wyniosło mnie 619 zł bez przesyłki ;)