po prostu pierwszy raz sie spotkałem z czymś takim.
Printable View
Dokladnie. Kazdy jezdzi jak chce, ale ja nawet kawalek bez kominiarki nie przejade, bo czuje duzy dyskomfort.
Co do kaskow Arai, to wg mnie najlepszy produkt na rynku. Sporo lepszy od Shoei. Ale z tymi wywietrznikami przyklejonymi na tasmach to nie wiedzialem. Sprytny patent. Ciekawe jak z trwaloscia w normalnym uzytkowniu.
Pablo85 pochwal sie swoim nabytkiem. Wrzuc jakies zdjecia :D
Pochwale sie juz niedlugo, dzisiaj moto poszlo do mechanika (polecany Poleposition) na wymiane plynow eksploatacyjnych i ogolny przeglad:)
Jak dostane moto spowrotem w swoje rece to porobie fotki i zaprezentuje.
Nieeeeeeeee, tylko nie poleposition. Ogolnie ten serwis ma zla opinie (nie tylko w moim srodowisku). Oczywiscie, jesli to tylko wymiana plynow to kij, ale jakies wieksze roboty to ja bym chyba jednak zastanowil sie nad innym warsztatem.
a my wczoraj staroweczka... przypadkiem kaliego spotkalismy pozniej wieczorem po wawce smignelismy i zauwazylem ze tylko doinwestowalem sporo w moto - a mi ciagle malo ;-) w weekend targi moto - przypominam !
To Kali ma czym w koncu smigac czy nie? :> Pamietam ze byly plany na gsx-r 750 :)
plany dalej są tylko jeszcze sie nie odkułem na tyle po kupnie auta.
GSX-R 750 będzie napewno ale nie potrafie określić kiedy dokładnie. Być może uda się jeszcze w tym roku. :)
http://www.youtube.com/watch?v=bdcKkc1z7lM
uwielbiam ten tekst :D
poczytąłem co gadacie.. a ja chciałem kask szczękowy...
oj tam oj tam.. my wczoraj idac w strojach przez starowke z kaskami w reku mowimy do siebie (by ludzie takze slyszeli) "ty sluchaj agdzie my zaparkowalismy ten samochod??"
miny ludzi bezcenne...
Hehehe, opcja dobra. Zeby nie bylo...
Jak zaliczylem swojego pierwszego szlifa, to zakonczylem imprezke kapiela w glinie i blocie. Motocykl (mimo ze sprawny) odjechal w busie do kumpla. Moglem wrocic na kolach, ale to byla pierwsza gleba i w pewien sposob bylem w szoku. No i z kaskiem, w calym stroju motocyklowym, upierdzielony z jednej strony od stop do glowy gliną wsiadam do tramwaju. Tak przejechalem przez pół Warszawy (od Hynki do Wiatracznej) :D Miny ludzi w tramwaju byly niesamowite :D Naprawde! :D
ps. macie moze dobrego magika elektryka od moto? bo mi choinka sie zrobila (wszedzie ledy prawie wrzucilem )
LORKu przekombinowałeś ;):D:D
Agro? ;)
hehehe. Lorku ja mam ogolnie namiar na dobrych elektrykow, ale oni nie specjalizuja sie w motocyklach tylko raczej ogolnie z nastawieniem na samochody. www.alnar.com.pl.
zadne agro - poprostu lubie jak wszytko jest idealne i jak nowe ;-)
(a gniazdo zapalniczki i odpalanie fajka (nie pale juz) w moto bezcenne)
Kolejny przykład jak fajnie traktuje się motocyklistów. Bus zepchnął, na zjeździe na obwodnicę, kumpla, ten zaliczył szlifa, na szczęście niegroźnego. Oczywiście nikt się nie zatrzymał. Ja zdążyłem, w małym korku, zawrócić i byłem pierwszy, który stanął. Bus oczywiście odjechał.
^^ Coś mógłbym o tym powiedzieć ale już nie będę przynudzał.. Norma...
Lork kup sobie nową hulajnogę to będziesz miał wszystko nowe :D I czemu twierdzisz, że nie chcę z Tobą jeździć? Nic nie dałeś znać :(
No i ja chyba bede. Zobacze moze w koncu ta Twoja oLedowana CBR'ke ;)
Jesli chodzi o jakiekolwiek pociskanie to odpadam. Mam napęd do wymiany i przy mocniejszym odkrecaniu łancuch mi na przedniej zebatce przeskakuje ;| Mialem to zrobic w tym tygodniu, ale nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem ;|
ledy jak ledy mysle ze wiochy nie ma teraz w weekend targi moto i zakup zapewne znow czegos... to jak narkotyk
Lorku, wypatruj jakichs fajnych kombiakow. Jak znajdziesz cos w dobrej cenie (okazyjnej) to wez namiar na typa. Ja podjade najwyzej sie umowie juz poza targami. Moze byc uzywane :)
BTW, ksiazka ktora Ci polecalem to: http://www.motogen.pl/aktualnosci/z-...ea,art716.html
Jest i film (ale to tylko jakby okrojona czesc z ksiazki). Na torrentach lub gdziekolwiek sciagnij sobie: Twist of the wrist II http://www.twistofthewristdvd.com/
Obie pozycje sa wg mnie obowiazkowe! A z tej racji ze planujesz kupic to co planujesz (nie wiem czy moge publicznie mowic) to moge pozazdroscic i polecic Ci lekture obu materialow, bo to jest stworzone pod Twoj przyszly motocykl :D :D
a z tego wszytkiego nie zdarzylem pochwalic sie moja produkcja czyli gniazdem zapalniczki - do gps'a i odpalania faji z motoru
Malik bede to sie porozgladam :)
a ja odebrałem slider'y i poleciałem na kolanie u nas w mieście po takich 2ch łukach :D szkoda, że potem poleciałem na pętle sośnica i już mi nie wychodziło. ale za bardzo złaże z motocykla bo mi się ciężko potem wdrapuje na moto :) więc gdzieś jest błąd. idę szukać filmów na yt :)
Sprytny, a po co przydzierasz sliderami? :>
Jak to po co :) Te uczucie niszczy wszystko. Po za tym sam sobie questy robię. Muszę zacząć zaznaczać gdzie mi się udało a gdzie nie :)
BTW znacie jeszcze jakieś filmy typu "The Twist of the Wrist" gdzie pokazują prawidłowe pozycje przy troszkę szybszej jeździe :)
Przy szybszej jezdzie jest tak samo jak przy wolniejszej.
Uczucie niszczy, ale dopiero jak wykonasz to poprawnie ;) Ja tekstylami dre po asfalcie (ale tylko na torze), ale co z tego jak wiem ze jeszcze do prawidlowej pozycji mi sporo brakuje.
Nie mam satysfakcji z tego, bo wiem ze kolanem przydrzec moze praktycznie kazdy, ale tak zeby bylo to dobrze zrobione to juz wymaga duzo pracy. Chociaz fakt, ze moje pierwsze przydarcie, to rogal niesamowity na gebie :D Dopiero do czasu, jak zobaczylem co kumpel wyrabia. On nie sciaga dupy nawet z motocykla (ledwo przesuwal pól****k) i drze kolanami. A to wszystko dzieki prawidlowemu ulozeniu ciala, operowaniu gazem-hamulcem, itd. Dluga droga przede mna ;) Od tamtego czasu systematycznie przydzieralem na torze kolanem a nie czulem ze jest to fajne, bo wiem ze jest sporo bledow.
Ale trzeba cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc :D
Dodano:
Eeee z gliwic na kazdy tor daleko :( Chyba najblizej do Gostynia, jakies 250km. Myle sie? To faktycznie, zostaje chyba alternatywa na bezpiecznych miejscach w miescie :D
ZWA, dokladnie :) Wlasnie jak sie widzialem na fotkach lub filmikach to widzialem od razu golym okiem jakie bledy robie. Ogarniety kumpel tez swoje robi. Pochylenia na fotkach zacne, nie powiem :D I mimo ze jest pochylenie to kolanko wcale na sile nie bylo wystawiane ;)
No to polecialem dzisiaj po grubasie. 391 km. Zawinalem dobra pętlę. Wisła potem przez Biały Krzyż do Żywca. Namestovo, Krasno, Cieszyn i do domu.
Powiem wam ze ogladnalem the twist of the wrist i zacząłem naprawiać błędy. Lepiej mi sie smiga w winklach. Lepiej sie skladam. Dzisiaj tak polecialem po winklu ze porysowalen wahacz !!! Troszkę przegialem. Dobrze ze nie wy****lem. Polecam trasę bo bardzo fajna.
a ja dzis zrobilem tylne ledy i moto na tip top ;-)
na bazarze nei bylem niestety - Sorka Malik nie dalem rady czasowo.
A ja dzisiaj odbieram Horneta z nowym napedem. Juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogl znowu pocisnac. Od 2 tygodni nie odkrecalem wiecej jak do 7tys obrotow i do tego nie przyspieszalem agresywnie, bo zaraz zebatka przednia puszczala.
Moze jacys chetni na najblizszy piatek lub poniedzialek do Radomia na tor uderzyc? :>
w czoło sobie wbił, żeby lepiej świecił w ciemnościach :P
lampe tylna wymienilem na ledowa dokaldnie taka:
http://img13.imageshack.us/img13/7365/animationri.gif
Dodano:
teee kup se motorynke to pogadamy :)
Dodano:
no i dupa z mojego przyszlego zakupu.... achh niech to... no ale ja juz plan mam :)
a to myślałem, żeby sobie takie coś zrobić samemu. kumpel robił do fz6 i dużo roboty tam nie ma.
http://www.youtube.com/watch?v=fo3qPZ2OOig
a szkoda gadac... jak mnei wk***aja ludzie jak sie z nimi czlowiek umawia- dla mnie uzgodnione slowo to swietosc ale inni w dupie maja... okazalo sie ze cena jaka chce za ten motor to taka ktora na allegro bylaby najwyzsza.....
A to faktycznie, ch***a z deczka. Wiesz, on wyczul ze jestes juz zdecydowany na 100% i pomyslal ze skoro chcesz kupic taka maszyne, to dasz wiecej. Moja rada? Smigaj F4i i olej typa. Chyba ze stac Cie tak czy siak na ten motocykl ktory planowales kupic, to czemu nie, tyle tylko ze u kogos innego.
A ja wczoraj odebralem moto na nowym napedzie! Ale to fajnie teraz chodzi, super rowno, nic nie szarpie, itd. I na gume wreszcie idzie bez problemu. Wczesniej z powodu rozciagnietego łancucha nie moglem go nawet poderwac, a teraz ostro z gazu wystarczy strzelic i kolo leci do gory :D Ze sprzegla nie gumuje, bo nie moge go wyczuc. Fakt ze przy sporo mniejszej predkosci kolo podnosi, ale poprostu sa momenty, jak strzal z katapulty, wiec odpuszczam. Ogolnie stwierdzilem, ze gumowanie to nie jest moja domena. Fajnie czasami kolo wyrwac, ale na dluzsza mete to mnie tak nie bawi jak dobre winkle ;)
Panowie troszkę patrzcie na słowa - to forum motoryzacyjne, ale jednak dbajmy chociaż o ten pisany język ;)
Do mnie natomiast przyszedł wczoraj mikołaj i przywiózł szybki do kasku :D Mam 5 różnych, muszę sobie coś wybrać :D Jakby ktoś chciał to będę miał kilka do odstąpienia w atrakcyjnej cenie (takich do Shoei XR-1100 - CW-1). Wyglądają kosmicznie :D
Larius, ja mialem kupic wizjer. Moze bym do Ciebie podskoczyl i przymierzyl, a nuz podejdzie do AGV ;)
Dobrego mikolaja masz, 5 szybek od razu? Grubo! :D
Hehehe, wątpię żeby pasowały i ale obejrzeć możesz - będziesz wiedział o czym mówię. Te szybki są kosmiczne - dosłownie i w przenośni :D
A to sa dedykowane do jakich kaskow? :>
To jest model CW-1 Shoei - do Shoei XR1100, Xspirit i Qwest ;)
http://www.youtube.com/watch?v=VruWHHEnZGw
Ten filmik to dobra klasyka, ma juz chyba dobrze ponad rok, ale caly czas daje do myslenia :D
Jak go pierwszy raz ogladalem, to w pierwszej chwili... Skad ku...a na torze wzial sie przystanek? ;)
Fascynujacy filmik z MotoGP :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=4ymhq...1&feature=fvwp
Ma ktos znajomego w salonie suzuki?
Potrzebuje kupic 3 zaslepki takie