Leciutko ja podwazaj nozem i wyjdzie.
Printable View
Leciutko ja podwazaj nozem i wyjdzie.
W moim aucie mam pompke 8L0 862 257 H. Nie zdazylem jeszcze doczytac czy da rade zakodowac do niej pilota czy nie,bo za duzo czytania na raz,ale pominmy to,w razie potrzeby wymienie ja. Interesuje mnie jedna rzecz. Chce zaprogramowac oryginalny kluczyk do otwierania/zamykania auta ale chce tez miec otwieranie bagaznika z pilota. Wymienie co trzeba na czesci z polifta zeby miec otwieranie elektryczne,tylko problem jak to podlaczyc w samochodzie gdzie nie bylo wczesniej elektrycznego zamka,tak aby impuls szedl do zamka po nacisnieciu przycisku?
Szukajka kolego i jedziesz. Chyba wstawilem schemat jak to podlaczyc bo sam to robilem.
Ok,przesledze dokladnie caly temat.dzieki
W mojej audiczce Audi A3 2001r. po lifcie, w etce wychodzi że powinienem mieć pompke 8D0 862 257 bez litery praktycznie okazało się że fabrycznie była zamontowana 8D0 862 257 C. Po vinie wyszlo że moj model nie mial pilota . Mam pytanie jeśli fabrycznie została zamontowana pompka bez sterowania radiowego , jeśli wymienie na pompke ze sterowaniem np. na 8D0 862 257 E to sterowanie z pilotem bedzie smigać ? Gdzie znajduję się antena jeśli nie było fabrycznie przewidzanego pilota to może nie być anteny ?Dzieki za odp.
Przesledz temat prosze i znajdziesz rozwiazanie
Sledze i z tego co sie doczytalem powinno smigać jednak nie doczytałem sie jak wyglada sprawa antenty w modelach w ktorych nie bylo seryjnie pompki ze sterowaniem radiowym . Gdzie seryjnie znajduje się antena i z czego ja zrobić i w ktorym miejscu dokładnie zamontować zeby zasięg był przyzwoity ?
A druga rzecz jak wygląda alarmu w pompce 8D0 862 257 E , można użyć klaksonu zamiast syreny ?
Petro czy do ciebie dociera co sie pisze???
Antena pin 1 i 7 ma byc w slupku okolo 30cm dluga zrobiona z druciku miedzianego, pompka nie dziala z syrena
I prosze cie przesledz temat jeszcze raz bo to wszystko tu pisze
Od razu pisze przesladzilem temat jescze raz i pisze prosząc o odpowiedz tak albo nie bo kombinacji pompek z kluczykami na tym forum jest multum . Czy pompka 8D0 862 257 E bedzie współgrać z kluczykiem 4D0 837 231 A. Pytam zeby sie upewnić.
siemanko mam pytanie czy pompa o numerze 8lo 862 257k bedzie wspolgrala z kluczykiem 4d0837.231i czy ma domykanie szyb z pilota???
Witam,
Mam problem prawdopodobnie pompki lub całego modułu komfortu w mojej A3.
Mianowicie nie chodzi mi centralny z pilota i nawet jak zamykam drzwi z kluczyka. Podnoszenie szyb też mi nie działało, ale teraz działa (po wymianie bezpiecznika w 5 czy 6.)
Po przepatrzeniu bezpieczników w 5,6 i 38 gnieździe. Zaczęło się coś dziać (światła kierunków mrugały po naciśnięciu przycisków na pilocie). I było słychać działanie pompki (pukanie)
Nie było też oświetlenia w bagażniku.
Pompka wymieniana 1,5 roku temu.
Poradzicie coś?
Nic nie rozumiem z twojej wypowiedzi
Faktycznie chaotycznie opisane.
Przestał mi chodzić zamek centralny i elektryczne szyby ➕ oświetlenie w bagażniku. Przepatrzyłem bezpieczniki i po wymianie kilku w (5, 6 i 38). Oświetlenie w bagażniku i elektryczne szyby zaczęły działać i na jakąś chwilę centralny zamek (bo świata kierunków mrugały przy zamykaniu i otwieraniu) lecz zamki w drzwiach się nie zamykały :/
Centralny nie chodzi ani z kluczyka ani z pilota.
Poradzisz coś teraz :)
Wychodzi na to ze straciles kodowanie kluczyka.
Zakoduj go jeszcze raz przy pomocy dwoch kluczy i powinno byc ok
Kluczyk jest zakodowany. Pompka wydaje z siebie dźwięki (pukania), ale nie otwiera i zamyka drzwi :/ brak też mrugania świateł kierunkowskazów. Zamki nie zamykają się nawet z kluczyków w zamkach w drzwiach.
Napisz mi jak się koduje kluczyki, bo może coś źle zrobiłem.
wirnik w pompce sie rozleciał w takim razie.
Bardzo możliwe że wirnik, ale dlaczego palą się bezpieczniki od modułu komfortu, że jednocześnie brak oświetlenia i elektrycznych szyb oraz tym samym od centralnego.
chyba nic nie zdziałam, więc muszę odwiedzić znajomego mechanika :/
Bo pompka centralnego zamka jest odpowiedzialna za elektryczne szyby, oświetlenie wnętrza, alarm i centralny zamek. WYmień wirnik.
ponbawiam pytanie jak zrobic antente do pompki centralnego zmaka???
Ponowie odpowiedz przeczytaj temat bo pisze z drutu miedzianego
Mam pytanie do fachowców od pompek, (a3 polift z 2002r) posiadam pompkę z literką B na końcu i zaprogramowane takie opcje:
1 - otwieranie/zamykanie pokrywy bagażnika
64 -opuszczanie/podnoszenie szyb pilotem
512 -sygnał kierunkowskazami [1x] potwierdza zamknięcie drzwi
2048 -po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki i otworzeniu drzwi nie można opuszczać/podnosić szyb (USA mode)
4096 -sygnał kierunkowskazami [2x] potwierdza otworzenie drzwi
80192 -właczenie pilota radiowego
Suma wszystkich kodów 14193
przeglądając opis pompki z linku http://www.digakom.de/template/downl..._8L0862257.pdf zainteresowała mnie sprawa dołożenia syreny alarmu do kostki "A T10 / 1 Klakson(syrenka) dla systemu alarmowego" czyli przy opcji zamykania lub otwierania z pilota migają kierunkowskazy i powinien być sygnał dźwiękowy. Tu mam wątpliwości czy jak zrobię dodatkowo "8 -aktywacja alarmu" i podepnę syrenę czy to zadziała?
witam
czytam rozne watki i juz głupieje...
mam taki problem
przestał mi działac centralny zamek, szyby, podswietlenie wnetrza, podswietlenie przyciskow do otwierania szyb
wiem wiem napiszecie zaraz ze to pompka i polamanay wirnik... otorz nie wyjalem rozebralem go i jest wszystko w najlepszym porzadku...
i teraz pytanie co to moze byc... bezpieczniki sprawdzone nie popalone...
zapomnialem dodac ze jakis czas temu w warsztacie zakladali mi nieoryginalny pilot... ale nie wiem czy to moze miec cos w spolnego, swiatla mygaja.... do tej pory wszystko bylo w najlepszym porzadku
prosze o pomoc jutro stawiam samochod do mechanika ale jakbym cos wiedzial to moglbym mu cos podpowiedziec....
danio mam pytanie pomoz mi powiedz jak rozebrac scyzoryk zeby wybrac transponder boo rozkrecilem srubke a wyglada jkby bylo sklejone i nie moge rozebrac tego;/ a chce swoj stray przelozyc
Ponawiam swoje pytanie !!
przeglądając opis pompki z linku http://www.digakom.de/template/downl..._8L0862257.pdf zainteresowała mnie sprawa dołożenia syreny alarmu do kostki "A T10 / 1 Klakson(syrenka) dla systemu alarmowego" czyli przy opcji zamykania lub otwierania z pilota migają kierunkowskazy i powinien być sygnał dźwiękowy. Tu mam wątpliwości czy jak zrobię dodatkowo "8 -aktywacja alarmu" i podepnę syrenę czy to zadziała?
danio i muwisz ze powinno udac sie rozkleic???kurde bo probooalem srubokretem i nicie ale jescze jutro sprobuje
Probuj jak odkrecisz te mala srubke pod logo to musi puscic
Szmic nie wszystkie pompki dzialaja z syrena alarmu
Cyt. "Szmic nie wszystkie pompki dzialaja z syrena alarmu"
Wcześniej opisałem że posiadam pompkę z literką B na końcu, obsługuje dużo funkcji, niestety w aucie brak alarmu (diody, czujników) dlatego interesuje mnie czy po aktywacji alarmu pojawi mi sie sygnał do syreny na wtyku A T10/1, myślałem że ktoś rozgryzł temat wcześniej
Nikt nie wie
Podepnij chocby klakson tam. I jak wywali bledem syreny lub jak zadziala sama syrena to bedziesz wiedzial.
Już mam sprawdzone wszystko, aktywowałem funkcję alarmu i jest napięcie do syrenki, pozostało tylko ją kupić i dołożyć
otworzylem kluczyk ale tk jak mowilem danio byl sklejony dodtkowoo nie bylo to latwe powiedz mi jescze gdzie mam podlaczyc antene do pomki???bo dziine ale bez anteny dziala ale na krotki zasieg
cofnij się o kilka odpowiedzi w tym temacie, jest link w którym jest cały opis pompki, Ciebie interesuje wtyk C 12 pinowy z pompki aby podłączyć antenę
Czarna kostka pin 1 i 7
ja pierdzielę, podane jak na tacy nr pinów, ja to mam jednak pecha bo do wszystkiego muszę sam dochodzić - żart oczywiście, ale niezaszkodzi jak adrian sobie ściągnie plik z rozpiską pompki, może się przydać
Szybkie pytanie co odcina centralny zamek jak silnik pracuje? masa czy plus i na jakim pinie pompki?
Dziekuje
o co chodzi z odcinaniem? bo ogólnie sterowanie centralnym jest na minusie a układ pinów masz w piku pdf w tym poście kilka odpowiedzi wcześniej
Uklad pinow mam ( znalazlem zanim zadalem pytanie ) tylko interesuje mnie co powoduje ze jak auto pracuje to nie dziala centralny - nie da sie go zamknac z kluczyka.
wkladam kluczyk do stacyjki przekrecam w pozycje 1 i juz centralny jest rozlaczony.... i jak auto pracuje to nie ma mozliwosci by je zamknac z kluczyka...
jaki sygnal to powoduje?
Pierwsze slysze aby odcinalo. Masz chyba cosik popsute po powinno dzialac zamykanie z kluczyka. Przynajmniej u mnie dziala
ja też tak mam, jak silnik pracuje, to nie mogę zamknąć auta z pilota. kwestia kodowania?
Z pilota nie zamkniesz ale z kluczyka tak
Tak ma byc dokladnie.
Przepraszam przejezyczenie chodzi mi wlasnie o pilota
co zrobic by centralny z pilota dzialal rowniez przy zapalonym silniku?
jaki pin pompki za to odpowiada i co jest przy wlaczonym silniku odcinane od pompki? masa czy plus i na ktorym pinie?
Po co mi to? do TT - by zamykac auto z pilota przy wlaczonym silniku
Ale tt nie ma pompki tylko osobny modul sterujacy centralnym
Turbo Timer.... w a3 8l 2001r
- - - Aktualizacja postu - - -
Nikt nic nie wie co odcina piloty centralnego/centralny po zaplonie? jak nikt nie pomoze to bede z miernikiem dzwonil jak sie chwila wolna znajdzie...
a to ja odswieżę temat. :) Fabrycznie mam pompkę 8l0 862 257 L, czyli bez obsługi pilota. Mam do kupienia bardzo tanio od znajomego pompkę 8d0 862 257 E, czyli obsługującą pilota oraz alarm. Znajomy dorzuci mi do niej pilota już zakodowanego do niej i antenę ( wszystko z jednej a3). Czy pompka poliftowa podejdzie do przedliftowego a3 ? Jeśli nigdy nie miałem alarmu to jeśli założę pompkę obsługującą ją to nie będę miał żadnych błędów na kompie, że nie posiadam elementów alarmu ? Dodam jeszcze, że moje a3 choć to dziwne prawdopodobnie nie posiada immo, bo jak pootwierałem fabryczne kluczyki to w miejscu, gdzie powinien być transpoder mam ori czarną malutką zaślepkę. Pozdrawiam
Jeśli chodzi o pompke to jak najbardziej, będzie pasować, a alarm wyłączasz kodowaniem za pomocą VAGa i po problemie. Co do immo to nie wiem jak to się stało, ze go nie posiadasz
Rozebrałem ten kluczyk z diodą i w miejscu, gdzie powinna być pastylka jest czarna zaślepka, więc stwierdzam, że nie mam. Rozszyfrowując kody z bagażnika też nic o nim nie jest wspomniane. Co ciekawe jak przekręcę kluczyk na zapłon to pojawia się na chwilę lampka auta z kluczykiem. Moja wersja auta jest śmiesznie z konfigurowana, więc nic mnie już nie zdziwi... FIS, Grzane stołki itd. a tu brak immo czy centralnego z pilota. ;) Być może poprzedni właściciel usunał fabryczne immo ( po co by to miał robić to nie wiem), bo w aucie zamontował mnóstwo zabezpieczeń antykradzieżowych łącznie z przyciskami zaszytymi w podłodze.. Ale wracając do setna, czy przez to, że niemam immo mogę napotkać jakieś problemy w kodowaniu pompki ? Jeśli mam kluczyk zakodowany do pompki już to wystarczy tylko dorobić grot, czy jeszcze coś muszę zakodować ?
Nie temat o immo ale jego mozna wylaczyc. To nie temat o tym.
Co do pompki to jak Etanol pisze zaden problem tylko kodowaniem wylaczyc trzeba alarm ale blad syreny i tak bedzie wywalac.
Pozniej mozesz sobie tylko dokodowac jakie chcesz funkcje