-
ja nie jestem mądrzejsza niż przepisy, wręcz przeciwnie - respektuję je wszystkie. nie idę na egzamin uważając, że pozjadałam wszystkie rozumy, bo jeździć na moto nie umiem - 20h praktyki to zdecydowanie za mało. po 6 latach posiadania prawka na B nadal twierdzę, że umiem niewiele i jeszcze wiele nauki przede mną więc w przypadku moto jestem totalnie zielona.
po prostu uważam, że niektóre wymagania na samym egzaminie są z d*** wzięte i nikomu do niczego niepotrzebne. o ile się nie mylę mam prawo do wyrażenia własnego zdania ;)
-
Prawko na moto mam dopiero 2 lata...
Nawyku patrzenia za siebie tez sie nie moglem nauczyc. Glupi instruktor (pozdrowienia dla chyba kamila z ALFY) darl mi sie do sluchawki przez calych 5 godzinach jazdy na miescie, i opierniczal na placu...
Az w koncu wyrobilem sobie nawyk patrzenia za siebie. W sumie zrobilem na moto moze z 4000km, w tym roku dzieki temu nawykowi pewnie uniknalem zderzenia z innym moto...
A tak zupelnie nieswiadomie odwrocilem sie w lewo przy zmianie pasa, no bo przeciez i tak nikt nie jedzie szybciej niz ja na moim burgmanie... a jechal... koles na jakiejs hondzie. Nie wiem co by sie stalo gdybym tak poprostu zmienil pas na lusterka...
Nie poddawaj sie i zdaj ! reszty sie nauczysz z kolegami :-)
-
Samochod, motor czy rower trzeba zawsze miec instynkt przewidywania, nic Ci to nie da ze dobrze znasz przepisy i dobrym jestes kierowca. Ty jestes dobry, a inny bezmyslny, taka jest prawda. Ty masz pierszenstwo na krzyzowce ALE CO Z TEGO . Prawko na motor mam juz kilkanascie lat ale mialem dluga przerwe z motocyklem. Kolega uswiadomil mi jedna sprawe, powiedzial mi , ze jak bede sie zblizal do krzyzowki zawsze mam pamietac o tym, ze mam zwracac uwage czy ktos tam jest czy nie. Nie wazne ze ja mam pierszenstwo... ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ze to jedzie np motor z predkoscia samochodu ,a nawet szybciej, a nie jakas motorynka !
Ktos wyzej napisal, ze jak ktos nie dostanie prawka i cos mu sie nie podoba to niech jezdzi rowerem , to ja sie pytam.. czym jest rower a czym jest motor ??? Uwazam ze w tym przypadku trzeba miec glowe na karku tak samo jak na rowerze jak i motorze i trzeba miec tak jak wyzej napisalem instynkt przewidywania.
Monika zycze Ci zebys zdala w koncu to prawko na motor, mysle ze to doswiadczenie ktore nabywasz nie idzie gdzies w kat tylko procentuje !!!! Trzeba sie skupic nad tym co sie robi itd Egzamin to jedno a pozniejsza jazda to drugie tak jak koledzy napisali :)
-
-
właśnie o tym chciałem napisać :) Też tak coś czułem :) Tyle, że jeszcze gdziesz wyczytałem, że kierowcy którym zostanie wydane prawo jazdy, między 4 a 8 miesiącem od tej daty muszą przejsc kurs doszkalający z teoretyczny z przepisów i praktyczny z zagrożeń na drodze:) i ja sie pytam, czemu tego nie ma na kursach? i kolejna grupa sie dorobi :D
p.s. już jestem bliżej skompletowania gratów na moto i juz zaczynam sie rozglądać za 2oo :)
-
-
-
... bo już nie wiem? nie będzie można jeździć w tym roku?
czy po prostu wszyscy nie zdali?:p
-
Pienke ! dasz sie przejechac ?
-
krzyss to tylko marzenie, teraz mam honde hornet